A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Kedden öt sportág  - labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda, kajak-kenu - részvételével megalakult az OLLÉ Sportszövetség, melynek célja a magyarországi sportági létesítményhelyzet javítása, megfelelő körülmények között sportolási lehetőség biztosítása a 18 éven aluliak számára.

Az OLLÉ Sportszövetség elnökének Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) első számú vezetőjét választották. A napi feladatok ellátására létrehozott OLLÉ Sportrendszer Kht. ügyvezető igazgatója Gyulay Zsolt, az olimpiai bajnok kajakos lett.

Az alakuló ülés utáni sajtótájékoztatón Kisteleki elmondta, hogy az OLLÉ, az MLSZ által indított műfüves pályaépítési program rendkívül pozitív hazai és külföldi fogadtatása adta az ötletet, hogy a programot kiterjesszék a többi sportágra is.

"A Sportszövetség nyitott, nagyon szívesen látunk más sportágakat is, melyek szeretnének bekapcsolódni a programba."


Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára hangsúlyozta: az OLLÉ-program remekül illeszkedik a Nemzeti Sportstratégiába, melyet hétfőn fogadott el a Parlament.

"Hiszünk abban, hogy a létesítményhelyzet javításával, a gyermekek számára minél több sportolási lehetőség teremtésével egy fizikailag és mentálisan is egészségesebb társadalmat tudunk akár néhány éven belül létrehozni."

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke azt emelte ki, hogy az Európai Unió is támogatja a lakosság életkörülményeit javító programokat és bízik benne, hogy az OLLÉ-program végrehajtására rendelkezésre állnak majd uniós források is.

"Nagyon fontos, hogy valamennyi település önkormányzata értesüljön erről a lehetőségről" - tette hozzá.

A sportági szövetségek képviseletében Sinka László, a kézilabda-szövetség főtitkára üdvözölte a programot, míg a kosárlabdázók főtitkára, Sterbenz Tamás azt mondta: a kosarasok önerőből nem lettek volna képesek új pályákat létesíteni.

Gyulay Zsolt, a kht. ügyvezető igazgatója arról beszélt: egykori sportolóként, gyakorló szülőként felelősséget érez azért, hogy a gyermekek minél jobb körülmények között sportolhassanak.

Az OLLÉ-programban részt vevő önkormányzatok banki hitelből építtethetnek sportpályákat, a kölcsönöket 15 év alatt kell törleszteni, de a létesítmények azonnal használhatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!