A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Vasárnap este Pupp Réka az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia cselgáncstornáján, az 52 kilogrammosok között. Az Atomerőmű SE versenyzője az elveszített bronzmérkőzése után sírva nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt, de hangsúlyozta, hogy semmit nem csinálna másként így utólag.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző azzal a francia Amandina Bucharddal találkozott a harmadik helyért, akit gyakorlatilag a zsúfolásig megtelt Mars-mező Aréna egész közönsége biztatott. 

Az Atomerőmű SE 28 éves sportolója korábban már hétszer összecsapott a francia dzsúdóssal, de legyőzni még nem tudta. A bronzmeccsen az alapidőben nem született akció, az aranypontig tartó ráadás harmadik perce után pedig a Tokióban ezüstérmes Buchard vazaarit érő akcióval nyert.

PUPP Réka
Pupp Réka ezúttal is ötödik lett, mint három éve a tokiói olimpián
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Már egy ideje próbálom összeszedni magamat, hogy ne sírjak. Nehéz mit mondani, mert mindent belepakoltam a meccsbe. 

Nagyon hittem magamban és abban, hogy hazai közönség előtt meg tudom fogni a franciát. Nagyon kemény meccs volt, neki sem esett jól és nekem sem. Nem tudom azt mondani, hogy bármit is másként csináltam volna. Nem lesz egyszerű ezt feldolgozni a közeljövőben, de valami lesz”

 – nyilatkozta sírva az M4 Sport kamerája előtt Pupp Réka, aki elmondta, hogy remek kapcsolatot ápol a legyőzőjével. 

„Mi jó barátok vagyunk, nincs köztünk ellenségeskedés. 

Neki itthon hatalmas élmény lehetett nyerni, de ő is tudja, milyen elveszíteni egy bronzérmet, ezt láttam az arcán. A tisztelet megvolt mindkettőnk részéről, ez látszódott, amikor egymás nyakában sírtunk”

 – tette hozzá a tokiói olimpián is ötödik helyen végzőp Pupp Réka, aki hangsúlyozta, hogy a csapatversenyben is mindent megtesz majd a sikerért. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!