Vágólapra másolva!

Amatőrök is indulhatnak a triatlonvébén

A 2010-es budapesti triatlon-világbajnokságon egyedülálló lehetőség kínálkozik mindenkinek, hogy egy világverseny részese lehessen. Nem csak a profik indulhatnak ugyanis, hanem korcsoportos rendszerben az amatőrök számára is nyitott a lehetőség, hogy versenyzőként elinduljanak egy olyan világeseményen, melyet hazai közönség előtt, a főváros szívében rendeznek.

Miért éri meg elindulni?

Aki szeret futni, úszni vagy kerékpározni, annak most igazán érdemes kipróbálni a triatlont, hiszen hazai közönség előtt, Budapest belvárosában lehet részese az év legnagyobb triatloneseményének. A 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló sprinttávra, vagy a 2x2,5 km futásból és a közbeiktatott 1 km úszásból álló aquatlonra még azok is fel tudnak készülni, akik eddig még nem triatlonoztak, de rendszeresen sportolnak.

Aki úgy dönt, hogy kipróbálja magát a sportágban, biztos lehet benne, hogy olyan közösség várja, ahol a sporttársak és a közönség a kezdőket is lelkesen biztatja, mert megbecsülik az elszántságot. Ezért van az is, hogy a korosztályos versenyszámok minden befutójának teljesítményét befutó éremmel ismerik el.

Kik indulhatnak?

Korosztályos (age-group) rendszerben csak közel egykorúakkal kell versenyre kelni. Természetesen mindkét nem külön versenyez, 5 évenként növekvő korcsoportokban 16 éves kortól akár 75 éves korig. Ennek a rendszernek, és a versenyeken tapasztalható remek hangulatnak köszönhetően külföldön óriási népszerűségnek örvendenek a triatlon versenyek.

Hogyan lehet jelentkezni?

Minden versenyző a hazai szövetségnél jelentkezhet augusztus 15-ig. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert a szövetség korcsoportonként és nemenként 35 versenyzőt nevezhet csak. A részletekről az esemény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Tipp: Jó lehetőség a vb-re való felkészülésre Fadd-Domboriban a hétvégi, XXI. SporTolna Triatlon Fesztivál, ahol remek hangulatban, változatos programok közül választva tehetik próbára magukat fiatalok és idősebbek, régóta triatlonozók és a sportággal még csak most ismerkedők egyaránt.