Vágólapra másolva!
Kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokságon Serena Williams, miután a negyeddöntőben kikapott a 19 éves amerikai Sloane Stephenstől.

Serena utoljára még brutálisan szétverte az ütőjét - videó

Az Australian Openen a harmadik kiemelt amerikai klasszis hátsérüléssel bajlódott, többször is ápolták, és bár az első szettet még megnyerte, a következő kettőt elveszítette a fiatal honfitársa ellen.

Forrás: AFP

Az ötszörös melbourne-i bajnoknak jó barátnője Sloane Stephens, akiben az új Serena Williamst látják az Egyesült Államokban, és nemcsak játékstílusában, hanem külsejében is hasonlít a korábbi világelsőre. Serena legutóbb augusztus 17-én kapott ki, azóta sorozatban húsz összecsapást nyert meg. Stephens az elődöntőben a címvédő Viktorija Azarenkával játszik, aki az orosz Szvetlana Kuznyecovát verte meg.

A férfiaknál Andy Murray könnyed játékkal, mindössze 111 perc alatt nyert a francia Jeremy Chardy ellen. A tavalyi US Openen és az olimpián is diadalmaskodó brit játékos az elődöntőben a svájci Roger Federer és a francia Jo-Wilfried Tsonga összecsapásának győztesével találkozik.

Australian Open:
női egyes, negyeddöntő:
Stephens (amerikai, 29.) - S. Williams (amerikai, 3.) 3:6, 7:5, 6:4
Azarenka (fehérorosz, 1.) - Kuznyecova (orosz) 7:5, 6:1

férfi egyes, negyeddöntő:
Murray (brit, 3.) - Chardy (francia) 6:4, 6:1, 6:2

Mindent egy helyen az Eb-ről