A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Kihirdette keretét a nyári Világliga-szuperdöntőre és a kazanyi világbajnokságra Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Meglepetésre hárman is hiányoznak a tavalyi Eb-ezüstérmes csapatból, a világbajnok Szivós Márton és Decker Ádám mellett Tóth Márton is rápihenhet a következő idényre.

A klubidény végeztével Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitány megnevezte a bő keretét a bergamói Világliga-szuperdöntőre, valamint a kazanyi világbajnokságra.

"Hárman hiányoznak a tavalyi Eb-2. keretből, Szivós Márton, Tóth Márton és Decker Ádám. Ezzel csak az a folyamat folytatódik, ami korábban már elkezdődött: a keretben egyre több fiatal játékos kapja meg a lehetőséget és a bizalmat, a riói olimpia és a jövő csapatának kialakítása jegyében. A Bajnokok Ligája hatos döntője nem segített a döntésemben, nem ez alapján alakítottam ki a keretet. Szeretnék ezen a nyáron egy fiatalabb, gyors csapatot látni. A bakui Európa Játékok után kereten kívüli játékosként csatlakozik hozzánk Nagy Ádám."

Szivós Márton a nyáron nem lesz a válogatott tagja Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A felkészülés hivatalosan június 1-jén elkezdődik, de az egri és a szolnoki játékosok majd később csatlakoznak a már együtt edzőkhöz. Az OSC pólósai hétfőtől a kapitány rendelkezésére állnak.

Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd már Vincze Balázs Universiade-keretével készül, nincs már a csapattal Kalanovics Balázs és Vogel Soma, marad viszont még a héten Fülöp Bence, Kovács Gergő, Fejős Róbert és Kardos Gergely, azért, hogy szerda és péntek este meglegyen a csapat az Universiade-válogatott elleni edzőmeccsen.

Benedek Tibor szövetségi kapitány Forrás: MTI/Kovács Tamás

"A fiatalok, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt két hétben, sokat fejlődtek, a két edzőmeccs is abban segít, hogy az ő épülésük tovább folytatódjon" - tette hozzá Benedek Tibor.

A bergamói Világliga-szuperdöntő június 23-án kezdődik.

A magyar válogatott bő kerete:
kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton
mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Angyal Dániel, Jansik Dávid, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Salamon Ferenc, Manhercz Krisztián, Bátori Bence, Hárai Balázs, Német Toni, Bedő Krisztián.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!