A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A magyar nagymester kikapott a negyedik partiban

Lékó Péter, sakk
HUNGARY, Miskolc : Hungarian player Peter Leko prepares is play against his World champion opponent Viswanathan Anand (not pictured) of India during the last match of their double rapid chess encounter in the National Theatre of Miskolc, 180 kms east from the Hungarian capital of Budapest on June 7, 2009. Anand won the matches by 5-3. AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Lékó Péter vereséget szenvedett a kínai Li Csaótól a Szegeden zajló sakk párosmérkőzés negyedik partiján, így ellenfele 3-1-re vezet.

A keddi mérkőzésen a világranglista 33. helyén álló, és a világos bábukat irányító Lékó riválisának 46. lépését követően adta fel a küzdelmet. A hatjátszmás párharc következő partija szerdán 15 órakor kezdődik, akkor a 26 éves, a világranglistán 14. Li lesz világossal.

Lékó Péter ezúttal meghajolt ellenfele előtt Forrás: AFP


A párosmérkőzés csütörtökig tart, és ha döntetlenre végződik, két rapid játszma következik. Amennyiben a játékosok akkor sem jutnak döntésre, "hirtelen halál" jön, amikor a világosnak öt, a sötétnek négy perc gondolkodási ideje van, de a sötéttel játszónak elegendő a döntetlen a végső sikerhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!