A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Usain Bolt soha nem látott rekordra készül

Usain Bolt, atlétika
CHINA, BEIJING : Jamaica's Usain Bolt celebrates after winning the final of the men's 200 metres athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 27, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Megkezdte felkészülését a jövő évre Usain Bolt, a világ legjobb sprintere, aki többek között azzal a céllal vágott neki az edzéseknek, hogy 2016-ban 19 másodpercen belüli időre javítja a 200 méter világcsúcsát.

"Ez az egyik legfőbb célom, nagyon szeretném, ugyanakkor talán ez az egyik legkomolyabb feladat.

- mondta Bolt, aki 19.19 mp-cel tartja a félkörös táv csúcsát.

A jamaicai sztár duzzad az önbizalomtól, hiszen idén úgy tudott mindkét vágtaszámban és a sprintváltóval is világbajnok aranyérmet szerezni, hogy rengeteg sérülés hátráltatta.

Forrás: AFP/Olivier Morin

"Összehasonlíthatatlanul jobb helyzetből kezdtem meg most a munkát, mint egy éve, úgyhogy csak előre nézek" - közölte Bolt, aki a pekingi vb-n 100-on és 200-on is legyőzte Justin Gatlint, megszakítva az amerikai kétéves veretlenségi sorozatát. "Gatlin azt nyilatkozta, hogy egyre közelebb van hozzám, de én ennek tudatában még jobban koncentrálok."

A hatszoros olimpiai és 11-szeres világbajnok Bolt jövőre a riói olimpián az első atléta lehet, aki sorozatban háromszor nyeri meg a 100 és a 200 méter olimpiai aranyérmét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!