Vágólapra másolva!
Szerdán késő éjjel kiderült, hogy a norvég bajnok Molde lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért vívott párharcban. A TV2 norvég csatorna máris megkereste a Fradi kirobbanó formában lévő csatárát, az éppen Norvégiából a magyar bajnokhoz igazoló Tokmac Nguent.

"Tokki", ahogy a norvégok hívják a dél-szudáni felmenőkkel bíró csatárt, Norvégiában nőtt fel, ahol 2011 és 2019 között a Strömsgodset játékosa volt, mielőtt a Ferencvárosba igazolt volna. A Bajnokok Ligája selejtező utolsó fordulójára, azaz kétmérkőzéses rájátszásra készülő zöld-fehérek csatára nagyszerű formában van: a szezon eddig lejátszott hat mérkőzésén már hét gólnál jár, nem csoda, ha norvégok benne látják a Moldére leselkedő legnagyobb veszélyt.

"Klassz dolog, hogy a Molde ellen játszhatunk, alig várom már a párharcot – mondta Tokmac, aki szerint mindkét klub részéről óriási siker, hogy az Európa-liga főtábláján már biztosan ott lehet, hiszen a párharc vesztese a második számú kupasorozatban folytathatja az őszi szezont.

– mondta még, hozzátéve, reméli, a két csapat jó meccseket fog játszani, ahol sok gól esik majd.

Tokmac Nguen (jobbra) a Molde ellen is az FTC nyerő embere lehet Fotó: Koncz Márton - Origo

A 26 éves játékos egy percig sem titkolja, hogy élete legnagyobb, gyerekkora óta dédelgetett álma válna valóra a BL-szerepléssel. Ugyanakkor óvatosságra inti a csapattársait.

"Mondtam már a fiúknak, hogy nagyon kemény meccsekre készüljenek, mert a Molde jó csapat, amelyet tisztelnünk kell!

Fontos a szerepem abból a szempontból, hogy felkészítsem a csapattársaimat, hogy mi vár majd ránk. A magam részéről szerényen, de a kellő önbizalommal fogok harcba szállni a Molde ellen. Klassz, hogy ilyen nagy meccseken találkozhatunk velük" – mondta Tokmac Nguen.

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért a Ferencváros–Molde párharc első mérkőzése szeptember 23-án a Molde otthonában lesz, míg a visszavágót hat nappal később, azaz szeptember 29-én rendezik a Groupama Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!