Vágólapra másolva!
Az egész világ a 110 kilós hatalmas kongói kézilabdázóról, Thierry Mvumbi Gauthierről beszél. Egyetlen este alatt világsztár lett belőle, alkata nem mindennapos, de azt mondja, ez csak előny számára a meccsen. A norvég VG és Aftenposten újságírói is lerohanták az óriást.

"Ez egészen kivételes. Szeretem az elismerést. Mert ha az emberek rólam beszélnek, akkor Kongóról, hazánkról beszélnek, és ez a legfontosabb számomra - mondja az óriás a VG-nek.

Az egyiptomi média is lerohanta a kongói óriást Forrás: VG

A norvég újságírók a kairói szálloda medencepartján találkoztak a játékossal, aki élvezte a felhajtást. Thierry Mvumbi Gauthier pénteken mutatkozott be a férfi kézilabda-világbajnokságon, amikor az Argentína elleni 28-22-re elvesztett mérkőzésen négy gólt dobott. Egyetlen este alatt az egész világon 2000 cikket írtak róla az interneten.

Gauthier Mvumbi az egész világ kedvence lett Forrás: Origo

"Számomra és az egész csapat számára ez egy hihetetlen álom. 20 évvel ezelőtt kezdtünk valamennyien kézilabdázni.

192 cm magas, 110 kg. Elképesztő ereje van és négy gólt lőtt Argentínának Forrás: VG

Valamennyien arról álmodoztunk, hogy világbajnokságon játszhassunk. Most itt vagyunk. Ez valóban egy álom.

A 192 cm magas és 110 kilós óriást nagyon nehéz megállítani. A hatalmas termetű kongói a francia negyedosztályban, a Dreux AC csapatában játszik.

A kongói Gauthier Mvumbi az edzőjével beszélget Forrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

Kongó legközelebb vasárnap este lép pályára a dán válogatott ellen Egyiptomban. És még egy érdekesség. Ha az ember megnézi az IHF, azaz a Nemzetközi Kézilabda Szövetség hivatalos oldalát, ott a derék kongóit 89 kilósnak írják le. Amely valahol a vicc kategóriája.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!