Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában a Paksi FC hazai 3-3-as döntetlent játszott a Debrecen együttesével. A találkozón a 108-szoros válogatott Dzsudzsák remekül futballozott: az első félidőben kiosztott egy gólpasszt majd lőtt egy gyönyörű gólt. A fordulás előtt azonban a Paks szépíteni tudott Ádám Martin tizenegyesével. A második félidőben a csereként beálló Hahn János egyenlített, majd Bognár István egy káprázatosan szép szabadrúgásgóllal megfordította a meccset. A 72. percben aztán Dzsudzsák hathatós közreműködésével egyenlíteni tudott a Loki, így az újonccsapat továbbra is veretlen az NB I idei szezonjában.

A paksi találkozó a forduló leglátványosabb mérkőzésének ígérkezett, hiszen Bognár György csapat az első két fordulóban nyolc gólt lőtt, míg a Huszti Szabolcs vezette Debrecen hatszor talált be az NB I idei szezonjában. A DVSC védelmére kemény délután várt, ugyanis a Paks március vége óta egyetlen kivétellel minden hazai bajnoki meccsén mindig legalább két gólt szerzett.

A Paks kezdte jobban a meccset, a nyolcadik percben meg is szerezhette volna a vezetést, de Ádám Martin 13 méteres lövése elakadt a debreceni blokkban. Néhány másodperc múlva ismét Ádám lőhetett volna gólt, de paksi csatár egy hajszállal lemaradt Bognár István hosszú oldalra bejátszott labdájáról.

A 17. percben újabb paksi helyzet maradt ki.

Ádám Martin balról belőtt labdájára Szendrei Ákos érkezett középen, a 11 méteres lövését azonban Tomáš Košický vetődve védeni tudta.

Dzsudzsák Balázs minden debreceni támadásban főszerepet játszott Forrás: P&N/Kovacs Peter

A 27. percben aztán a semmiből szerzett vezetést a Debrecen.

Dzsudzsák Balázs remek ütemű mélységi indításával Ferenczi János lépett ki ziccerben, és 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot a tehetetlen Nagy Gergely mellett.

A debreceni gólt után szinte azonnal egyenlíthetett volna a Paks. A 30. percben a csapatkapitány Szabó János lőtt középre egy labdát, a középen érkező Szendrei Ákosnak csak az üres kapuba kellett volna fejelnie, de a 18 éves játékos rosszul tette bele a fejét a labdába, és méterekkel célt tévesztett.

Két perccel később viszont a Loki növelhette volna az előnyét.

Egy gyors kontratámadás végén Bévárdi Zsombor hozta helyzetbe Szécsi Márkot, aki kilenc méterről kapura belsőzött, azonban a visszaérő Kinyik Ákos óriásit mentett a gólvonalról korábbi csapata ellen.

A 41. percben aztán teljesen megérdemelten jött a második debreceni gól.

Egy labdaszerzés után Bévárdi tört be a paksi tizenhatoson belülre, megcsinált két cselt majd visszagurított a mélységből érkező Dzsudzsáknak, aki 11 méterről a bal alsó sarokba belsőzött.

Az első félidő hajrájában szépített a Paks.

Bognár István jobboldali beadása után Kusnyir Erik borította fel az érkező Sajbán Mátét, Zierkelbach Péter játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Ádám Martin állt oda, aki nagy erővel a bal alsó sarokba bombázott.

A szünetben Bognár György három helyen is változtatott a csapatán. Többek között pályára küldte az előző szezon gólkirályát, az Európa-bajnokságot is megjáró Hahn Jánost, akinek állítólag ez volt az utolsó meccse a Tolna megyei csapatban, ugyanis Dániából a Sønderjyske csapatával folytat előrehaladott tárgyalásokat.

Hahn János azonnal betalált a becserélése után Forrás: Paksi FC/Facebook

Az 50. percben aztán Hahn meg is villant.

Előbb labdát szerzett a tizenhatoson belül, de a közeli lövése elkerülte a kaput. Néhány másodperccel később azonban a Paks visszaszerezte a labdát, és egy gyönyörűen kijátszott helyzet végén a magyar válogatott támadó nyolc méterről a kapuba belsőzött.

Az 59. percben a debreceni Szécsi Márk egy cselt követően egy műeséssel megpróbált eladni egy tizenegyest, de a játékvezető nem ítélt büntetőt és a VAR-kocsiból sem találták szabálytalannak az esetet, azonban a DVSC támadója megúszta sárga lap nélkül az egyértelmű műesést.

A 63. percben megfordította a meccset a Paks. Bognár István állt oda egy 23 méteres szabadrúgáshoz, és védhetetlenül csavart a kapu jobb oldalába.

Bognár István elképesztő formában futballozik Forrás: Paksi FC/Facebook

A 72. percben egyenlített a Debrecen. Dzsudzsák baloldali beadására Marko Nikolics érkezett a hosszú oldalon, kapásból középre belsőzött, az érkező Ugrai pedig nyolc méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Az utolsó húsz percben a Paks ismét a Debrecen fölé kerekedett, több nagy helyzetet is kialakított, de Bognár György csapata nem tudott újabb gólt lőni, így hiába játszott jobban a Tolna megyei csapat, maradt a döntetlen, az újonc DVSC pedig továbbra is veretlen az NB I-ben.

7Sárga lapPatrick Tischler
27GólJános Ferenczi
34Sárga lapÁkos Kinyik
41GólBalázs Dzsudzsák
44Sárga lapErik Kusnyir
50GólJános Hahn
62Sárga lapSylvain Deslandes
63GólIstván Bognár
72Sárga lapNorbert Szélpál
73GólRoland Ugrai
86Sárga lapMarko Nikolic
Összeállítások
4-3-3
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!