Az illegális bevándorlók 99 százaléka szabadon kószál az Egyesült Államokban

Border Crossings Fall From Record Highs But Remains Potent Issue In Presidential Election
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Az illegális bevándorlók és határátlépők nagyjából 99 százaléka szabadon él az Egyesült Államokban, mivel a Joe Biden elnök vezette belbiztonsági minisztérium (DHS) az ország migráns lakosságának kevesebb mint 1,5 százalékát ellenőrzi – áll egy jelentésben.
Vágólapra másolva!

A szövetségi adatok, amelyeket a Nemzeti Bevándorlási Végrehajtási Központ (NICE) állított össze, az amerikai közösségekben élő – ma becslések szerint közel 17 millió – illegális népességet vizsgálja.

Az Egyesült Államokban tartózkodó több millió illegális bevándorló mindössze 1,34 százaléka van a Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) őrizetében, vagy az intenzív felügyeleti program (ISAP) keretében megfigyelés alatt.

Eközben jelenleg nagyjából 7,4 millió határátlépő szerepel az ICE úgynevezett „nem őrizetbe vett személyek listáján”. Ők olyan határátlépők, akikről a Biden-kormányzatnak tudomása van, az Egyesült Államokban élnek, de nincsenek az ICE őrizetében.

A nem őrizetbe vett személyek kevesebb mint 2,5 százaléka áll ISAP-ellenőrzés alatt.

Mike Johnson képviselőházi elnök (R-LA) azzal vádolta meg Bident, hogy megpróbálja félrevezetni az amerikaiakat az illegális bevándorlással kapcsolatban, azt írta, hogy „az illegális bevándorlók 99 százaléka szabadon kószál Amerikában...”.

A ma az USA-ban tartózkodó nagyjából 17 millió illegális bevándorlóból 99 százalékuk szabadon kószál, felügyelet nélkül"

– mondta Bill Hagerty szenátor (R-TN) a statisztikáról. 

Csak 1 százalékot felügyelnek aktívan. Csak 0,25 százalékot tartanak őrizetben. Ez nem fenntartható".

Hagerty Byron Donalds (R-FL) képviselővel együtt benyújtotta A fogva tartás alternatíváiról szóló törvény című javaslatot, amely előírná a DHS számára, hogy a határátlépők számára minden rendelkezésre álló fogva tartási helyet használjon fel. Amint az összes helyet kihasználják, a jogszabály előírná a DHS számára, hogy a migránsokat a kitoloncolási meghallgatásra várva GPS-felügyelet alá helyezzék az ISAP-ban.

A jogszabály célja annak biztosítása, hogy az ICE által nem őrizetbe vett valamennyi migráns felkerüljön az ISAP-programba, hogy az ügynökség tisztában legyen a tartózkodási helyükkel, ha megszöknének a programból, vagy ha egy szövetségi bevándorlási bíró elrendelné kitoloncolásukat az Egyesült Államokból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!