Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Egyre többen bánják meg, hogy elektromos autóra váltottak, aggasztóak a statisztikák

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint a német villanyautósok negyede belső égésű motoros autót venne legközelebb. Ez a szám globális szinten még nem is számít kiugrónak.
Vágólapra másolva!

A McKinsey tanácsadó vállalat villanyautó-tulajdonosokat kérdezett arról, megbánták-e, hogy alternatív hajtású autóra váltottak, illetve, hogy vennének-e ismét belső égésű motoros autót.

A német válaszadók 25 százaléka az mondta, hogy inkább visszaülne egy hagyományos autóba - írta a Totalcar. Ez nem is kiemelkedő: az amerikai megkérdezettek 46 százaléka nyilatkozott így, Ausztráliában 49 százalék. A három legfontosabb ok a magas ár és üzemeltetési költség, az otthoni töltés lehetőségének hiánya, illetve a hatótávval kapcsolatos aggodalmak voltak.

Egy másik, nem csak villanyautó-tulajdonosokat érintő felmérésben azt is vizsgálták, hogy mekkora hatótávot várnak el a vásárlók egy újonnan vásárolt elektromos autótól. Ez átlagosan 469 kilométer, amelyet jelenleg nem sok piacon lévő villanyautó tud gond nélkül teljesíteni. Az előző évben ez a szám még 435 kilométer volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről