A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

A Fordnak köszönhetjük az eddigi legsokoldalúbb VW Transportert

Fotó: Volkswagen
Vágólapra másolva!
Dízel, plug-in és akkumulátoros-elektromos hajtással is megvásárolható lesz az új Volkswagen Transporter, ami a Transit/Tourneo Custom testvére.
Vágólapra másolva!
Fotó: Volkswagen

2023-ban kezdték gyártani a Transit/Tourneo Custom aktuális generációját, amely a Ford és a Volkswagen közötti stratégiai együttműködési megállapodás értelmében a Transporter új generációjának alapja. Épp csak az orr és a hátsó ajtó megjelenését módosították a karosszérián, hogy az illeszkedjen a Volkswagen arculathoz, az utastérben a kormánykereket cserélték le. Zárt áruszállító, személyszállító, szimpla- és duplafülkés pickup felépítmények közül lehet majd választani, lesz normál (3100 mm) és hosszú (3500 mm) tengelytávolság, és többféle tetőmagasság.

Fotó: Volkswagen

Mivel a gyártásért is a Ford felel (Törökország, Otosan), a technika a Ford terméke, tehát a TDI jelölés valójában EcoBlue dízeleket jelent (110, 150 vagy 170 LE), van még plug-in hibrid hajtás 2,5-ös benzinmotorral (233 LE rendszerteljesítmény), és akkumulátoros-elektromos hajtás (136, 218 vagy 285 LE). A dízelekhez összkerékhajtás is kérhető (rögtön 8 fokozatú automatikus váltóval együtt), a villanyautók egyelőre hátsókerékhajtásúak, de fejlesztik a 2 hajtómotoros összkerékhajtású változatot. Németországban már rendelhető az új Volkswagen Transporter, az alapár (110 LE zárt áruszállító) nettó 36 780 euró – az azonos Ford Transit Custom alapára nettó 35 550 euró.
 

Fotó: Volkswagen

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!