A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bekeményítettek a magyar rendőrök, elkezdték büntetni azokat, akik baleseteknél bámészkodnak - videó

Vágólapra másolva!
Felesleges dugókat okoznak a baleseteknél bámészkodó autósok, a rendőrök elkezdték büntetni őket.
Vágólapra másolva!

Augusztus 5-én három kamion szenvedett balesetet az M0-s autóúton a reggeli órákban. Mivel a járművek gyakorlatilag a teljes pályaoldalt elfoglalták, ezért gyorsan jelentős torlódás alakult ki. Katasztrófaturista autósok miatt a balesetben érintett oldalon 13, míg az átellenes oldalon, ahol semmi nem történt, 6 kilométeres dugó keletkezett. Miért? Mert egyes járművezetők indokolatlanul lelassítottak, hogy láthassák, vajon mi történhetett.

Ehhez jött még egy adag szabálytalanság is, amikor a bámészkodók fotókat, videókat készítettek vezetés közben. Páran biztos megjegyezték, hogy ilyet ne csináljanak a jövőben, ugyanis több autóst kiemeltek a rendőrök, akikről látták, hogy a telefonjukat használták vezetés közben. Helyszíni bírság esetén 26 ezer forint és 3 büntetőpont, szabálysértési eljárás esetén pedig már 52 ezer forintos csekket kapnak ilyenkor a járművezetők.

De miért is gond ez a viselkedés? Mert ilyenkor nem az előttük haladóra figyelnek, emiatt balesetek, koccanások ugyanúgy előfordulhatnak, ami további torlódásokat és hosszabb menetidőt okozhat. Etikai szempontból is aggályos, akinek a szerette esetleg megsérült vagy meghalt, nem szeretné, ha fotók keringenének róla a közösségi oldalakon.

Ráadásul a baleset kimenetelétől függően egy-egy ilyen helyszín biztosítása, takarítása is jelentős időt vehet igénybe, ami csak tovább növelheti az indokolatlan torlódásokat egy gyorsforgalmi úton. A rendőrség tájékoztatása alapján a jövőben is kiemelten fogják kezelni a hasonló szituációkban szabályszegő járművezetőket - írta a Magyar Közút.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!