A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Michael Schumacher állítja, nem nyomasztja csapattársa teljesítménye, és törökországi kijelentése ellenére még mindig élvezi a versenyzést. Biztos benne, hogy még idén dobogóra állhat.

Az elmúlt hetekben egyre inkább felerősödtek a Michael Schumacher jövőjéről szóló pletykák, miután a Török Nagydíjat követően kijelentette, nem jelent számára "nagy élvezetet" a versenyzés. A hétszeres világbajnok azonban úgy érzi, túlzott jelentőséget tulajdonítanak egyetlen mondatának. "Ha az egész interjút nézik, abból tisztán látszik, hogy csak arra az (isztambuli) versenyre értettem" - mondta az újságíróknak Barcelonában. - "Ha azt gondolják, hogy bármi is megváltozott bennem, tévednek. Erről szó sincsen."

Sokan úgy vélik, hogy visszatérése óta mutatott gyenge szereplésnek főleg pszichológiai okai vannak, túlzott akarása miatt már-már görcsösen vezet. Ő azonban nem érzi úgy, hogy túlzottan nagy nyomás nehezedne rá a Nico Rosberghez viszonyított gyengébb teljesítménye miatt.

"Nem hiszem, hogy ennek a nyomáshoz lenne köze, szerintem csak arról van szó, hogy minden összeálljon, és nem felejtem el, hogy ez a csapattársamnak meglehetősen jól megy. Az istálló számára és számomra is remek viszonyítási alapot jelent bizonyos pillanatokban, és neki is hasznos, mivel mindketten tudunk viszonyítani a másikhoz, így jobb teljesítményre késztetjük egymást" - magyarázta.

A versenyző korábban kijelentette, egyértelműen futamgyőzelmek reményében tért vissza a sorozatba, azóta azonban kénytelen volt lejjebb adni az igényeit. Ennek ellenére úgy véli, egy dobogós helyezés mindenképpen összejöhet még az évad során.

"Ó, igen. Több mint biztos, hogy idén még dobogóra állok" - szögezte le. Ugyanakkor elismerte, muszáj lesz változtatnia a vezetési stílusán, hiszen jelenleg nem képes kihozni a maximumot a Mercedesből.

"Egyértelmű, hogy valamit meg kell változtatnom, hogy elkerüljem a törökországi első kanyarban látottakhoz hasonló hibákat, amelyek miatt az ember később újra kénytelen túlmenni a határon. Ha elkapod a fonalat, és minden összejön, azt lehet érezni. Én tudom, hogy képes vagyok erre, azonban tisztában vagyok vele, hogy a megfelelő pillanatot kell elcsípni, és ez jelenleg még nem sikerül 100 százalékban."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!