A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Mercedes GP szívesen elfelejtené a mindössze két pontot hozó Magyar Nagydíjat, és már Belgiumot, Schumacher 20. évfordulóját várják.

Mindkét Mercedesnél a szokásosnál alacsonyabb guminyomással próbálkoztak, ami akkor lett volna kifizetődő, ha gyorsan felszárad a pálya. Ez nem így történt, hamar csúszkálni kezdtek az ezüst autók, és a remek rajt után (Rosberg három, Schumacher négy helyet jött előre) egyre jobban visszaestek.

Rosberg versenyét az rontotta el, hogy a futam közepe táján intermediate gumikra váltott, aztán a várt nagyobb eső végül nem érkezett meg, így vissza kellett jönnie slick gumikért.

"Sajnos az eső kisvártatva elállt, és vissza kellett állni a slickekre, ami miatt több helyet is vesztettünk. Nagyon keményen nyomtam, hogy utolérjem Buemit és Di Restát, de sajnos lehetetlennek tűnt megelőzni őket az utolsó kanyarokban."

"Most már a szünet utáni két versenyre koncentrálok, Spa és Monza is egyaránt nagyon gyors pálya, ahol a Mercedes-motorral felszerelt autók előnyben lehetnek" - nyilatkozta Rosberg.

Schumacher küszködött a csúszkáló autóval a futam elején, aztán amikor Massa megelőzte, megpördült, de a kiállásához egy ettől független váltóhiba vezetett.

"A kívánatosnál egy körrel később jöhettem ki száraz gumikért, mivel egyszerre csak egy autón tudunk cserélni, innentől kezdve viszont egész normálisan alakultak a dolgok, bár nem igazán tudtam előrébb jutni a mezőnyben a kiesésemig."

"Sokat tanultunk itt, ami majd jól jöhet, ha egy jobb autóval fogunk versenyezni" - mondta a futam után Ross Brawn csapatfőnök.

A Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug a pozitívumokat is megtalálta a hétvégében: "Nico jó sebességgel haladt a verseny utolsó részében, a csapat erre építhet a nyári szünetben. Michael váltóproblémáját ki kell vizsgálnunk. Gratulálunk Jensonnak, aki a Mercedes-motorok 77. győzelmét aratta az 1997-től kezdődő új érában. Már nagyon várjuk a Belga Nagydíjat, amely Michael 20., jubileumi évét jelenti majd a Forma-1-ben."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!