Vágólapra másolva!
A Williams alapítója bízik benne, hogy a vezetőségbeli változások eredménye jövőre már látszani fog a csapat teljesítményén.

A Williams istálló a történetének legrosszabb szezonkezdetét könyvelte el idén, ezért néhány hónapja leváltották Sam Michaelt a technikai igazgató posztjáról. Az ő munkakörét több ember veszi át: a McLaren kémbotrányából ismert Mike Coughlan már egy hónapja a csapatnál van, mellette Mark Gillian és Jason Somerville fog a 2012-es autón dolgozni.

Gillian dolgozott már a McLarennél, a Jaguarnál és a Toyotánál is, a Williamsnél októberben kezd. Somerville a Renault-tól érzik a csapathoz augusztus végén, ő a pályáját a Williamsnél kezdte 1997-ben.

Sir Frank Williams szerint legalább hat hónapot kell majd várni, hogy a pályán is észrevehető legyen az új menedzsment pozitív hatása.

"Van néhány új ember a csapatban: Mike Coughlan lesz a főmérnök, Mark Gillan az operációs főmérnök, Jason Somerville pedig az aerodinamikáért felelős vezető" - mondta Williams az ESPNF1-nek adott interjújában. "Úgy számolok, hogy hat hónapba telik majd, mire egy új termék kijön a tervezőirodából, szélcsatornából és a többi helyről, remélem szemmel látható lesz a javulás. Ez az első lépés az újraépítési folyamatban."

Forrás: Williams

A jelenlegi technikai igazgató, Sam Michael az év végén távozik a csapattól. Williams szerint nem kapta meg a szükséges támogatást a munkájához.

"Sam Michael bonyolult szituációba került bele" - tette hozzá. "Kis időbe telt, mire rájöttünk, hogy olyan szintű tapasztalattal bíró technikai támogatás, amilyet most összeállítottunk a jövő számára, neki még nem állt rendelkezésére, jobban kellett volna támogatnunk. De nagy rajongója vagyok Samnek, nagy versenyző, ezért a hét összes napján, szinte mindig a grove-i gyárunkban volt, és teljesen ennek szentelte magát. Nem kérhettem tőle többet ennél, nagyon hálás vagyok neki a kemény munkájáért."

Williams azt is elmondta, tudja, hogy a csapat nem nőtt fel az elvárásokhoz az elmúlt években.

"Nem könnyű, akár nyersz, akár veszítesz, ez a játék nagyon, nagyon kemény. Technikailag nagyon küszködtünk az elmúlt években, ezt nem lehet tagadni. Olyan keményen próbáljuk újra összerakni magunkat, amennyire csak lehetséges, és hamarosan minden összeáll majd."

Mindent egy helyen az Eb-ről