A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso úgy véli, az utolsó teszten nagyot léphet előre a Ferrari. Egyelőre nem tudja, mi az erősorrend, de biztos benne, hogy csapata idén is győzelemre képes autót épített.

Bár a sajtó már az első teszt kezdete óta attól hangos, hogy a Ferrari új autója nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Fernando Alonso szerint egyelőre képtelenség megmondani, mire lesznek képesek az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon. A spanyol nem tagadja, hogy a tervezettnél lassabban haladnak a tesztprogrammal - miközben a többi csapat már versenyszimulációkat végzett, ők többnyire még mindig az új alkatrészeket próbálgatták -, de szerinte ennek csak az innovatív F2012-n található rengeteg újítás az oka.

"A sajtó mostanában hajlamos azt hinni, hogy a Ferrari számára rosszul alakul az előszezon, és általunk is ismeretlen okokból gyenge autót építettünk" - idézi Alonsót az Autosport. "Mi viszont továbbra is nyugodtak vagyunk, és egyenletes ütemben folytatjuk a munkát. Az autó összetettsége kicsit lelassított minket - a két teljesített teszt után még rengeteg dolgunk maradt az utolsó gyakorlásra."

A kétszeres világbajnok szerint a Ferrarinak egyelőre sem aggodalomra, sem örömre nincs oka, hiszen még sok minden változhat a március 18-i idénynyitóig. Miután az első, jerezi teszthez képest Barcelonában jelentősen javult a Ferrari, Alonso ismét hasonló előrelépésre számít.

"Nem arról van szó, hogy látjuk a fényt az alagút végén, hiszen korábban sem voltunk semmiféle alagútban" - jelentette ki a csapat javuló formájára utalva. "Barcelona után talán jobbak vagyunk, mint Jerez után voltunk. A második barcelonai tesztet követően pedig jobbak leszünk, mint az első után. Ausztráliába remélhetőleg már versenyképes autóval érkezünk."

Forrás: Ferrari

A spanyol szerint az erősorrendet lehetetlen megjósolni, de arra számít, hogy a tavalyi élcsapatok ismét a győzelemért harcolhatnak. "Az elmúlt két évben látott uralmuk alapján feltételezhetjük, hogy a Red Bull Ausztráliában nem fog kiesni az időmérő második szakaszában. Azt is feltételezhetjük, hogy a McLaren, a Mercedes és a Ferrari közel lesz a győzelemhez, hiszen nagyszerű csapatokról van szó" - vélte.

Alonso célja természetesen 2012-ben is a világbajnokság megnyerése. A Ferrari legutóbb 2007-ben, Kimi Räikkönen révén hódította el az egyéni világbajnoki címet, a konstruktőrök között pedig utoljára 2008-ban diadalmaskodtak. Alonso ennek ellenére biztos benne, hogy a Ferrari ismét versenyképes autót épített.

"A Ferrari az egyetlen csapat, amely mindig győzelemre képes autót ad a versenyzőinek. Még a 2011-es, viszonylag gyenge szezonunkban is tudtunk nyerni egy futamot, és tízszer állhattunk dobogóra. Egyedül a Ferrari képes erre évről évre" - magyarázta Alonso, aki nem érez különösebb nyomást amiatt, hogy a rajongók egyre türelmetlenebbül követelik a győzelmet a Scuderiától.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!