Vágólapra másolva!
Szerinte Melbourne-ben nem azért szenvedtek vereséget a McLarentől, mert az autójuk eredendően rosszabb az övéknél.

A tavalyi időmérőket uraló Red Bull az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon még az első két rajtsorba sem tudta bejuttatni az autóit, így olyan lépéshátrányba került a McLarenhez képest, hogy a versenyen hiába diktáltak hasonló tempót a versenyzői, a győzelemre nem maradt esélyük. A 2. helyen végző Sebastian Vettel szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy a Red Bull autója eredendően lassabb a McLarenénél.

"Úgy gondolom, csak több időt kell töltenünk a pályán, hogy igazán megértsük a viselkedését" - mondta Malajziában. "Nem hiszem, hogy alapvető problémánk lenne vele, például fogalmunk sincs, mit művel, vagy az eleje nem tapad eléggé, vagy a fara katasztrofálisan működik."

"Csupán némi finomhangolásra van szükségünk. Már az előző években is láttuk, hogy azzal rengeteget lehet nyerni, ha tudjuk, hogy az autón pontosan mit kell állítani, és kifejezetten a versenyre vagy az időmérőre hangoljuk be. Ettől rengeteget javul a teljesítménye, hiszen nem titok, hogy ha a versenyző kényelmesen érzi magát az autóban, sokkal közelebb merészkedik a határokhoz."

A Red Bull korai hátránya abból is származhat, hogy a téli teszteken elszenvedett műszaki hibák miatt hatszáz kilométerrel kevesebbet tett meg az új autójával, mint a McLaren, ezért a csapatnak kevesebb tapasztalata van a még mindig újnak számító RB8-ról. Vettel a melbourne-i 2. helyét is biztató kezdetként értékeli.

"Rengeteg pozitívuma volt a legutóbbi versenynek. A győzelemhez nem voltunk elég erősek, de száz százalékot hoztunk ki magunkból és az autónkból is" - mondta. "Természetesen szerettük volna, ha jobb a teljesítményünk, különösen az időmérőn, de a szezon hosszú lesz, felesleges pánikba esnünk."

"Szerintem elég motiváltak és sikerre éhesek vagyunk ahhoz, hogy a McLaren ne tudja sokáig megtartani az előnyét. Egyelőre azonban el kell fogadnunk, hogy nagyon jó hétvégéjük volt, a télen alaposan felkészültek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!