A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNFucsovics Márton
14:00TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:30TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Francia lapértesülések szerint a Mercedes 2014-től csökkenti részvételét a Forma-1-ben. A csapatot "AMG F1"-re nevezhetik át, viszont továbbra is több istállónak szállítanának motort.

Az utóbbi időben több híresztelés is napvilágot látott a Mercedes Forma-1-es jövőjéről. A németek az élcsapatok közül egyedüliként még nem írták alá a 2013-tól érvénybe lépő keretszerződést, a Concorde Agreementet, ebből pedig sokan arra következtettek, hogy az idei év végén akár hátat is fordíthatnak az F1-nek. A francia Auto Hebdo értesülései szerint erről nincs szó, viszont komolyan fontolgatják, hogy jelentős mértékben csökkentik az istálló gyári támogatását.

A Mercedes a 2009-es szezon után vásárolta fel, és tette hivatalos gyári csapatává a Brawn GP-t. A 2010 óta elért eredmények azonban elmaradnak a várakozásoktól, annak ellenére, hogy Nico Rosberg az idei Kínai Nagydíjon megszerezte a Mercedes 1955 utáni első futamgyőzelmét. Ráadásul a Concorde Agreementben kínált feltételekkel sem elégedettek, hasonló elbánásban szeretnének részesülni, mint a többi élcsapat. Az Auto Hebdo úgy tudja, 2013 után csak félgyári támogatást kapna a jelenlegi Mercedes csapat, amelyet "AMG F1"-re keresztelnének át.

A Mercedesnek így a tervek szerint kevesebb beleszólása lenne a "félhivatalos" csapat irányításával kapcsolatos ügyekbe, inkább az autó tervezésére koncentrálnának. Nem szüntetnék meg a kapcsolatot a McLarennel és a Force Indiával, motorszállítóként tehát a V6-os turbómotorok debütáló évében is három csapatot látnának el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!