Vágólapra másolva!
Bár pontot nem sikerült szereznie, Eric Boullier szerint Jérome d'Ambrosio az Olasz Nagydíjon megmutatta, hogy állandó helyet érdemelne a Forma-1-es mezőnyben.

A Lotus tartalékversenyzője, Jérome D'Ambrosio a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjon versenykörülmények között is kipróbálhatta magát, ő helyettesítette ugyanis a spái rajtbaleset okozásáért eltiltott Romain Grosjeant. Bár csapattársa, Kimi Räikkönen teljesítményét nem tudta megközelíteni, és pontot sem szerzett - az időmérőn 16., a versenyen 13. lett -, a Lotus csapatfőnökét, Eric Boulliert meggyőzte monzai szereplésével.

"Ha eddig bármelyik csapat is kételkedett a képességeiben, most legalább láthatták, hogy gyors" - nyilatkozta az Autosportnak Boullier, majd hozzátette: a belga megérdemelné, hogy egy csapat állandó versenyzőként szerződtesse. D'Ambrosio tavaly a Marussia pilótája volt, a mezőny egyik leggyengébb csapatánál azonban nem tudta megmutatni a tehetségét. Monzában a teljesítménye rosszabbnak tűnt a valóságosnál egy KERS-hiba miatt, de Boullier szerint "a hozzáállása is komoly és profi, megérdemelne egy helyet a Forma-1-ben."

Arra kevés az esély, hogy a 26 éves versenyző jövőre a Lotusnál kapjon versenyzői állást, hiszen Boullier mindenképpen szeretné megtartani Räikkönent és Grosjeant. A csapatfőnök szerint viszont más istállók jól járnának D'Ambrosio szerződtetésével. "Meg kellene nézniük az Olasz Nagydíjon mutatott tempóját" - vélekedett. "Tisztán látszott, hogy a verseny második felében olyan gyors volt, mint az összes előtte lévő autó. Egyszer sem hibázott, profi versenyzést mutatott be, és az egész hétvége során nagyon jó benyomást keltett."

Mindent egy helyen az Eb-ről