Vágólapra másolva!
Úgy érzi, „valami nem stimmel” a Ferrarival, pedig a Szingapúri Nagydíjon már elégedett volt az autójával. Azt mondja, Japánban teljesen megváltozott az autója.

Kimi Räikkönen az idény eleje óta küszködik a Ferrari kezelhetőségével, de a három héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíjon kifejezetten gyorsnak tűnt, és saját elmondása szerint is elégedett volt az autójával. A finn akkor azt mondta, a szingapúri hétvége meghozta a várva várt áttörést, és valószínűleg megoldódtak a korábbi problémái.

Räikkönen lendülete azonban nem tartott sokáig: a múlt heti Japán Nagydíjon 8 tizeddel kikapott Fernando Alonsótól az időmérőn, az esős versenyen pedig csak a 12. helyen végzett. Az Autosportnak nyilatkozva elmondta, érthetetlen változásokat tapasztalt az autója vezethetőségében.

„Egész hétvégén borzasztóan küszködtünk az autó elejével, száraz és nedves pályán is. Teljesen máshogy viselkedett, mint korábban" – mondta Räikkönen, aki nem érti, mi lehet a változás oka, hiszen ugyanazt a specifikációjú autót használta, mint Szingapúrban. „Valami nem stimmelt."

Räikkönen Japánban egyáltalán nem volt elégedett az autójával Forrás: AFP

„Remélem, sikerül kiderítenünk, mi történt. Amikor száraz volt a pálya, az autóm a kör első felében egyre alulkormányzottabb lett. Nagyon furcsa volt" – magyarázta. „Az intermediate gumik két körig működtek, utána viszont elkezdtek szemcsésedni, és az autóm eleje nem működött rendesen."

A 2007-es világbajnok hozzátette, Japánban teljesen másképp működött az autója, „mint bármelyik másik versenyen." „Remélem, ki tudjuk javítani a hibát, mert csalódással töltött el az előző hétvége" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!