Vágólapra másolva!
A finn jó kapcsolatot ápol leendő csapattársával, ezért úgy érzi, eredményesen fognak együtt dolgozni a Ferrarinál. Vettel sem számít bonyodalmakra.

Amellett, hogy a Ferrari csütörtökön hivatalosan is bejelentette Sebastian Vettel szerződtetését, azt is megerősítették, hogy a 2015-ös idényben Kimi Räikkönen lesz a német csapattársa. Az új felállásnak mindkét versenyző örül, hiszen évek óta jó viszonyt ápolnak egymással, a pályán kívül is tartják a kapcsolatot.

„Még soha nem dolgoztam vele egy csapatban, de az összes többi pilóta közül őt ismerem a legjobban" – mondta Räikkönen Abu-Dzabiban, amikor Vettel érkezéséről kérdezték. „Mindig is nagyon őszinte volt a kapcsolatunk, ezért most sem számítok változásra. Úgy gondolom, továbbra is normális, sőt jó lesz a kapcsolatunk, és remélhetőleg visszajuttatjuk a csapatot oda, ahol lennie kell."

Räikkönen jól kijön Vettellel Forrás: AFP

Räikkönen elmondta, a legfontosabb feladatuk az lesz, hogy közösen az élre vezessék a Ferrarit, és nem hiszi, hogy a csapaton belüli rivalizálásuk véget vetne a baráti viszonynak. „Folyamatosan megpróbáljuk legyőzni egymást, de közben azért jól szórakozhatunk. Így is lehet jó munkát végezni" – vélekedett a finn.

Vettel sem számít arra, hogy Räikkönen csapattársaként bármilyen problémába ütközne, hiszen elmondása szerint a finn személyisége „a legkevésbé bonyolult" a z F1-es versenyzők között. „Ami a pályán nyújtott teljesítményét illeti, szerintem egyetlen ember sincs a paddockban, aki kétségbe vonná a képességeit – én sem teszem" – mondta a négyszeres világbajnok.

„A személyiségét tekintve pedig egy nagyon egyenes emberről van szó, ezért semmilyen bonyodalomra nem számítok. Szerintem jó a kapcsolatunk, és nagyon tiszteljük egymást, ami sokat segíthet abban, hogy megoldjuk a felmerülő nehézségeket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!