Vágólapra másolva!
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol Forma–1-es pilótája nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz a Mercedes versenyzője.

Mivel 2025-ös szezonban a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Ferrarihoz érkezik, Sainznak új csapatot kell találnia. A spanyol pilóta valószínűleg válogathat majd az ajánlatok közül, mert remekül kezdte az idényt, ráadásul több csapatnál is lesz majd szabad ülés. 

Sainzt korábban kapcsolatba hozták a Red Bull-lal, ahol állítólag továbbra sem elégedettek a mexikói Sergio Pérezzel, de arról is pletykáltak, hogy Hamilton ülését foglalhatja el a Mercedsnél.

A PlanetF1.com azt írja,hogy Sainz a Mercedeshez biztosan nem fog igazolni. A spanyol pilóta állítólag a lehető leggyorsabban szeretett volna megállapodást kötni a német csapattal, de a Mercedes úgy döntött, hogy kivár, hátha esélye esélye lehet megszerezni a háromszoros világbajnok Max Verstappent.

F1 Miami Grand Prix 2024 Qualifying
Verstappen helyzete is hatással lehet Sainz jövőjére
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Ennek következtében most zsákutcába jutottak a tárgyalások, de azt fontos leszögezni, hogy ezek a problémák csak az idővonal körül forognak, nem pedig az eredmények vagy Sainz igényei körül.

Mivel a Mercedes nem akar gyorsan dönteni, ez akár jól is jöhet a csapat fiatal tehetségének, Kimi Antonellinek. A Forma-2-es pilóta idén augusztusban megszerezheti az F1-es szuperlicencet. És ha a csapatnak nem sikerül elcsábítania Verstappent a Red Bulltól, akár az is előfordulhat, hogy a Mercedes a következő szezonnak Gerorge Russell-lel és a 18 éves olasz pilótával vág majd neki. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről