Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapata egyéves szerződést kínált Sergio Péreznek, de a hírek szerint a mexikói pilóta ezt nem volt hajlandó elfogadni.

A 2023-as szezonhoz hasonlóan Sergio Pérez az idei évadot is jól kezdte, aztán a teljesítménye látványosan visszaesett. A mexikói pilóta Ausztráliában ötödik, Imolában pedig nyolcadik lett, így visszacsúszott a pontverseny harmadik helyére, a ferraris Charles Leclerc vette át a pozícióját.

Sergio Pérez sorsa továbbra sem dőlt el a Red Bullnál

Mexikói sajtóhírek szerint mindezek ellenére a Red Bull hosszabbítani szeretne a 34 éves versenyzővel, akinek már egyéves szerződést is ajánlottak, azonban Pérez ezt elutasította, mert kétéves megállapodást akar kiharcolni a csapatnál - erre viszont az osztrák istállónál mondtak nemet.

F1 Emilia-Romagna Grand Prix 2024
Sergio Pérez jövője körül továbbra is sok a kérdőjel
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

A csapat már küldött is neki egy szerződést, ami egy évre szólt. Felajánlották a dolgot Checónak, aki azt mondta, ezt meg kell vizsgálniuk. Checo ügyvédei egy kétéves ellenajánlatot küldtek, amire a Red Bull rögtön nemet mondott" -

idézett a Fox Sports Mexico beszámolójából a motorsport.com. Ettől függetlenül a felek később még megállapodhatnak, az 1+1 éves ajánlat tűnhet életképesnek, ahol a fix 1 év mellett Péreznek és a Red Bullnak opciója lenne egy újabb évre, 2026-ra.

Az Imolai Nagydíj idején Christian Horner csapatfőnököt is kérdezték Pérez jövőjéről, aki óvatosan nyilatkozott a mexikóiról. 

Az egész pilótapiac játssza önmagát, de mi pontosan tudjuk, hogy hol tartunk és mik a lehetőségeink. A számunkra megfelelő időpontban fogunk döntéseket hozni a jövőnket illetően.

Checo mindig is egy nagyon egyenes ember volt, akivel lehet tárgyalni, szóval szerintem ezzel nem lesz probléma" - mondta Horner.

A 2024-es Forma-1-es szezon a hétvégén, május 24. és 26. között a Monacói Nagydíjjal folytatódik. Hét versenyhétvége után az imolai futamot is megnyerő Max Verstappen 161 ponttal vezeti az összetettet a 113 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 107 pontos Sergio Pérez áll, mögötte Lando Norris 101, Carlos Sainz pedig 93 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről