Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, az Emilia-Romagna Nagydíj óta előrelépéseket tudott tenni a csapata.

Mercedes a 2022-es F1-es technikai szabályok bevezetése óta látványos szenved, és az idei szezon is borzalmasan indult Lewis Hamiltonék számára, ám az elmúlt időszakban már javuló tendenciát mutattak. Ennek köszönhetően a brackley-i Forma-1-es csapat megszerezte az idei első pole pozícióját, majd az első dobogóját is Montréalban, mindkettőt George Russell révén. 

F1, Forma-1, 2024, Mercedes, Lewis Hamilton, George Russell, Kanadai Nagydíj
George Russell révén megszerezte első dobogós helyét idén a Mercedes
Fotó: AFP

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a montreali hétvégét követően arról beszélt, hogy az utóbbi hetekben tapasztalt fejlődés önbizalmat adhat nekik, de nem szeretné elbízni magát.

"Mindig egy kicsit aggódom, amikor az ember kezd elszállni attól, hogy látszólag minden a helyére kerül, mert ez egy nehéz sport! A legutóbbi három versenyen láthattuk ezt a pozitív felívelést, és látszólag minden kezd több értelmet nyerni. A stopper majd elárulja!" — mondta a Mercedes csapatfőnöke. 

Wolff elárulta, az elmúlt évek során rengeteget küszködtek a fejlesztésekkel, de úgy véli, a csapat szinten kell megoldaniuk a problémáikat, ahelyett, hogy az ellenfeleket próbálnák másolni.

toto wolff
Toto Wolff bizakodó jövőt illetően
Fotó: AFP

"A Forma-1-ben nincs csodaszer, ezért folyamatosan dolgoztunk azon, hogy megértsük, mi volt a gond. Tudom, hogy mindenki unja már ezt a választ, de nem lehet visszafejteni az autó teljesítményét és azt mondani, ‘a Red Bullt figyeljük, és ilyennek akarjuk az autónkat!’. 

Át kell rágnod magad a problémákon. Látszólag nem volt megfelelő a korreláció a szélcsatorna és a pálya között, az autót nehéz volt vezetni, és visszatért a pattogás. És aztán volt egy elég egyértelmű jelzés arra vonatkozóan, hogy mi hiányzik a kirakóból, és végül betettük ezt a darabot"

 – mondta Wolff, hozzátéve, hogy Imola óta hatalmas lépéseket tettek előre.

A csapatfőnök ugyan azt nem árulta, hogy milyen komoly fejlesztésekkel készülnek a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra, de reményét fejezte ki, hogy Barcelonában még egy lépést tehetnek előre, ami a köridőkön is megmutatkozik majd. 

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő hét végén, június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek:

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről