Vágólapra másolva!
Nagy bejelentést tett a Haas Forma-1-es csapata, távozik Kevin Magnussen. A hírek szerint már az is megvan, ki érkezik a helyére.

Nem kellett sokat várni a Magyar Nagydíj hétvégéjének első nagy hírére: a Haas F1 Team és Kevin Magnussen közösen bejelentette, hogy a szezon végén véget ér a meglehetősen hosszúra nyúlt közös korszakuk - írja a Motorsport.

F1 British Grand Prix 2024 Qualifying, Kevin Magnussen
Kevin Magnussen távozik a Haastól 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Távozik a Haastól Kevin Magnussen

A Haas történetében Magnussen teljesítette a legtöbb nagydíjat, szám szerint 135-öt, karrierje során pedig 175 nagydíjnál tart. A lap szerint azt még nem tudni, hogy a Forma-1-ben marad-e a dán versenyző.

Közben a Motorsport.com információi szerint

a Haas nagyon közel áll a megegyezéshez Esteban Oconnal, aki az idény végén elhagyja az Alpine csapatát. Arra is van esély, hogy hamarosan be is jelentik a franciát.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a Haasnál – büszke vagyok arra, hogy egy ilyen kiváló csapattal versenyezhettem az elmúlt években. 

Különösen szeretném megköszönni Gene Haasnak az irántam tanúsított elkötelezettségét, nevezetesen azt, hogy 2022-ben ismét visszahozott – amikor azt hittem, hogy a Forma-1-ben töltött időm véget ért

 - mondta Magnussen a bejelentés után. Hozzátette, nagyszerű pillanatokat élt át ezzel a csapattal – olyan emlékeket, amelyeket soha nem fog elfelejteni.

"Közben pedig már alig várom, hogy versenyzői karrierem következő fejezete következzen, továbbra is teljes mértékben arra koncentrálok, hogy 2024 hátralevő részében mindent beleadjak a Haasnál” – fogalmazott a dán versenyző.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.