Vágólapra másolva!
Hornyák Zsolt vezetőedző szerint az idegenbeli 3-3-as döntetlen ellenére még mindig nem a Puskás Akadémia a favorit az olasz Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencia-liga utolsó selejtezőkörében.

A tréner a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy csapata nagyon jó első meccset játszott, maximális teljesítményt nyújtott, meglepte az előző két kiírásban döntős Fiorentinát a magas letámadással, ugyanakkor a kétgólos előny után kicsit csalódás volt számára a döntetlen.

Firenze, 2024. augusztus 22., Hornyák Zsolt, Puskás Akadémia, Fiorentina, Konferencia-liga
Hornyák Zsolt szerint a firezei bravúr ellenére sem a Puskás Akadémia a favorit
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

Hornyák jelezte, hogy a csütörtöki visszavágón tisztességesen helyt szeretnének állni, miközben tisztában vannak vele, mennyire erős az ellenfelük. A tréner szerint a saját csapatában is megvan a minőség, amennyiben jó taktikát választanak és mindenki a maximumot nyújtja, lehet keresnivalójuk - számolt be róla az MTI.

Semmiképpen sem a védekezésen lesz a hangsúly, hanem a támadófutballon, a letámadáson"

- válaszolt Hornyák újságírói kérdésre, majd hozzátette, a Fiorentina még nincsen csúcsformában, ez némileg növeli az esélyüket, amit szeretnének is megragadni csütörtökön.

Puskás Akadémai, Fiorentina, Konferencia-liga
A Puskás Akadémia az előző két kiírásban döntős olasz Fiorentina ellen harcolná ki a csoportkörbe jutást a Konferencia-ligában
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

Szolnoki Roland csapatkapitány kiemelte: nagyon fontos meccs lesz az akadémia, a csapat és a játékosok életében egyaránt. Úgy vélte, hatalmas lehetőség előtt állnak, hasonló hozzáállással lehet esélyük, és újra el tudják tüntetni a két klub közötti különbségeket.

A felcsútiak ezt megelőzően a selejtező második fordulójából játék nélkül jutottak tovább az ukrán Dnyipro ellen, míg a harmadik fordulóban az örmény Ararat-Armenia együttesét múlták felül 4-3-as összesítéssel.

A felcsúti Pancho Arénában csütörtökön 21 órakor sorra kerülő találkozóra minden jegy elkelt.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!