Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo számára nem alakult jól a Forma-1-es Olasz Nagydíj, az ausztrál pilóta pedig egy baleset okozása után azt hitte, felpofozza őt egykori csapattársa.

A monzai futamot Daniel Ricciardo a 13. helyen zárta, így továbbra is három pontszerzésnél tart a 2024-es F1-es szezon során. Az ausztrál versenyzőnek az Olasz Nagydíjon szinte már a rajt után elveszett az esélye az újabb top 10-es helyezésre, ugyanis az első körben, a nyolcas kanyarban összeütközött Nico Hülkenberggel, ezért pedig Ricciardo 5 másodperces időbüntetést és 1 büntetőpontot kapott. Később, az első kerékcseréje során ráadásul nem töltötte le megfelelően az időbüntetést, így újabb 10 másodperccel sújtották őt, és végül az RB pilótájának a 13. pozícióért is meg kellett küzdenie.

Daniel Ricciardo, F1, Forma-1
Daniel Ricciardo nem szerzett pontot az F1-es Olasz Nagydíjon
Fotó: NurPhoto via AFP / Alessio Morgese / NurPhoto

Daniel Ricciardo meglepődött, hogy Nico Hülkenberg nem pofozta fel őt az F1-es Olasz Nagydíj után

Ricciardo és Hülkenberg korábban (2019-ben) a Renault Forma-1-es istállójánál csapattársak is voltak, és noha a jó viszony megmaradt, a monzai futam után az ausztrál pilóta azt hitte, a Haas német versenyzője felpofozza őt.
„Nyilvánvalóan nem adtam neki elég helyet, ezért a legkevesebb, amit tehettem, hogy bocsánatot kérek tőle, de kíváncsian vártam, hogy miként reagál. Mivel tudtam, hogy én hibáztam, 

azt hittem, hogy majd fel akar pofozni, vagy ilyesmi, úgyhogy meglepett, hogy csak annyit reagált: »hát, igen, ezt 10 centiméterrel elmérted«" 

nyilatkozta a saját elmondása szerint túlzottan agresszív Daniel Ricciardo Nico Hülkenbergről.

Daniel Ricciardo helye még nem biztos a Forma-1 2025-ös mezőnyében. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ugyan már beszélt arról, hogy az új-zélandi Liam Lawsonnak jut hely a rajtrácson, Ricciardo továbbra is optimista a folytatást illetően.
„Maradok, persze, hogy maradok. Mondjuk elég sok időt töltöttem már az F1-ben ahhoz, hogy tudjam, semmi sem biztos. De ez csak rajtam múlik, ha jól teljesítek, nem lesz rá okuk, hogy kirúgjanak. Ha magamra figyelek, akkor elkerülnek ezek a dolgok" – mondta Ricciardo.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!