Vágólapra másolva!
A Forma-1 vezetősége úgy döntött, hogy elhalasztja az újoncok számára tervezett sprintversenyt, amelyet eredetileg a decemberi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően tartottak volna.

A Formula One Management (FOM) és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy ideje már egyeztetéseket folytatott arról, hogy egy külön sprintfutamot rendezzenek az újonc pilóták számára, hogy a fiatal versenyzők F1-es autókkal szerezzenek tapasztalatot. 

Az előzetes tervek szerint erre az idei szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően, december 10-én került volna sor, azonban az F1 Bizottságának szerdai ülésén végül arra jutottak, hogy a logisztikai kihívások miatt ezt nem tudnák két hónap alatt megoldani. Így végül az a döntés született, hogy az újonc sprintfutamot elhalasztják, de az elképzelést a jövőben újra napirendre tűzik, így 2025-ben már debütálhat a verseny a király kategóriában.

Bár az ötlet széleskörű támogatást kapott, az időzítési és szervezési nehézségek miatt a versenyre 2024-ben nem kerül sor, tartják meg 2024-ben, de a tárgyalások folytatódnak a terv lehetséges 2025-ös kivitelezéséről"

 - áll a bizottság közleményében.

Elhalasztották az új Forma-1-es sprintversenyt
Fotó: AFP

Az eredeti terv szerint a sprintversenyt egy rövid időmérő edzés előzte volna meg, amelyben tíz újonc vehetett volna részt a Pirelli tervezett gumitesztjei után.

A Forma-1 Bizottsága emellett a 2026-os technikai szabályok finomításáról is egyeztetett. A csapatok aggodalmaikat fejezték ki a júniusban bemutatott első tervezettel kapcsolatban, amelyet az FIA Műszaki Tanácsadó Bizottsága tovább finomított. A megbeszélések eredményeként a 2026-os autók aerodinamikai teljesítményét az eredeti tervekhez képest növelni fogják.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!