Vágólapra másolva!
Rendhagyó módon a Forma-1-es Mexikói Nagydíj második szabadedzése fél órával hosszabb lesz, ugyanis a csapatoknak ekkor lesz lehetőségük tesztelni a Pirelli 2025-ös abroncsait.

A Forma-1-es versenyhétvégéken az esetek többségében - a sprinthétvégeken csak egy van - három szabadedzést rendeznek, amik rendre 60 percig tartanak. A Mexikói Nagydíj második edzésén azonban több időt biztosítanak majd a csaptoknak, egész pontosan plusz 30 percet. A módosításnak az az oka, hogy a csapatok megegyeztek a Pirellivel, hogy az említett tréningen fogják tesztelni az olasz gumiabroncsgyártó újfejlesztésű lágykeverű gumijait.

F1 Grand Prix of Miami - Previews
Mexikóban tesztelheti a mezőny a Pirelli 2025-ös gumijait
Fotó: NurPhoto via AFP 

Nem ez az első alkalom, hogy egy F1-es versenyhétvége egyik szabadedzését a gumiteszteknek szentelik, emiatt pedig meghosszabbítják a gyakorlást, ugyanis 2022-ben az Amerikai Nagydíj előtt a csapatoknak ugyancsak lehetőségük volt kipróbálni a következő évi prototípusokat egy másfél órás edzés keretein belül.

A Pirelli már a 2026-os gumikon is dolgozik

A 2025-ös gumik mellett már a 2026-os abroncsokat is fejlesztik a Pirellinél, a némileg szűkebb és kisebb méretű gumik első prototípusát nemrég az Aston Martinnak volt lehetőse pályára vinni a Spanyol Nagydíjnak otthont adó barcelonai pályán. A gyakorlás a csapat jelentése szerint eredményes volt. A csapat jelentése szerint az elvégzett teszt rendkívül jól sikerült. 

Az őszi szünet után a Forma-1-es mezőny az Amerikai Nagydíjon folytatódik. Az austini versenyhétvégét október 18-20. között rendezik, az idényből még hat versenyhétvége van hátra. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!