Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Több mint 11 év telt el Fernando Alonso utolsó Forma-1-es futamgyőzelme óta, 2013-ban pont hazai pályán, a Spanyol Nagydíjon diadalmaskodott az akkor még a Ferrariban szereplő pilóta. Vélhetően ő sem számított arra, hogy több mint tíz év múlva is így lesz ez, de mindenesetre türelmesen várja a következő alkalmat.

Vasárnap a kétszeres világbajnok 21. alkalommal hajt pályára a spanyol szurkolók előtt, ahol, mint azt az EFE hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, az Aston Martin gyenge formája ellenére nagyot szeretne álmodni: „Nehéz reálisan felmérni, mire lehetünk képesek. Szerintem a nyolcadik és tizenkettedik hely között lehetünk, ez idén a természetes pozíciónk. Azonban megjelenni a hazai futamodon a sok szurkoló előtt és azt mondani, reméled, meglesz a tizedik hely... Szóval összességében próbálunk reménykedni, mind én, mind a csapat. Normális dolog álmodni, nem? Remélem jó eredményt érünk el” - idézi a spanyol pilótát a motorsport.

The F1 Grand Prix Of Monaco
Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol pilótája nagy célokkal várja a hazai versenyét
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Stefanos Kyriazis/NurPhoto

Nagyon jó emlékeim vannak innen, természetesen hazai pályán nyerni mindig különlegesebb, mint máshol. A 32. Barcelonában volt, nagyon jól emlékszem rá, sok kerékcsere volt, nagyon koptak a gumik, de a levezető körön végigvihettem a pályán a spanyol zászlót, nagyon izgalmas hétvége volt.

Alonso nemrég a visszavonuásáról is beszélt, akkor azt mondta, "tudom, hogy hamarosan újra eljön a pillanat, amikor száz százalékban búcsút mondok az F1-nek, és még nem tudom pontosan, mit fogok csinálni utána. Kiváltságos emberek vagyunk, mindössze 20-an vezetünk Forma-1-es autót a világon, szóval logikus, hogy azt hiszed, hogy ez a legjobb dolog, amit csinálhatsz. Ugyanakkor ez mindent elvesz az életedből, ami boldoggá tesz. A jövőben a családom több versenyre jön majd el." 

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.


Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 


 

Mindent egy helyen az Eb-ről