Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája, Lando Norris szerint a Forma-1 vezérei a versenyek „unalomba” fulladását kockáztatják meg, ha a pilótákat rendre megbüntetik a pozíciókért való harcok közben elkövetett hibák miatti pályaelhagyásokért.

A Norris és Max Verstappen múlt heti, ausztriai ütközése miatti kavarodásban szinte elfelejtődött, hogy a McLaren pilótája öt másodperces büntetést kapott, miután pár körrel korábban egy elfuserált előzési kísérlet miatt elhagyta a pályát. 

Lando Norris, Max Verstappen
Verstappen és Norris csatája
Fotó: ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Austria OUT

Lando Norris kiosztott az FIA-t

Mivel korábban már három alkalommal feljegyeztek nála ilyet, Norris elfékezése és látogatása a bukótérben a hármas kanyarban büntetéssel járt, a brit szerint azonban jobb lenne ilyen helyzetekben a józan észre hallgatni, hogy ne rettentsék el a pilótákat a merész manőverektől - írja a Motorsport.

„Elég nagy butaság, hogy őszinte legyek. Próbáltam előzni, elfékeztem magam és lementem a pályáról, hogy ne hajtsak át a kerékvetőn. Azután azonnal visszaadtam a pozíciót Maxnak, vagy másfél másodpercet veszítettem. Egyértelmű, hogy ez nem büntetés, rosszabbul jártam. 

Emiatt nem fognak versenyezni egymással az emberek. Ha nem akarják, hogy versenyezzünk, hogy megelőzzük egymást, ha unalmas versenyeket akarnak, tartsák meg ezeket a szabályokat.”

Mivel a pályahatárral kapcsolatos kérdéseket Silverstone-ban számos csapatfőnöki és pilóták közötti értekezleten is felhozhatják, Norris reméli, hogy összejön a szabályok megváltoztatásához szükséges konszenzus.

„Biztos vagyok benne, hogy ezt már korábban is felhozták, mert van különbség aközött, amikor lemész a pályáról és ezzel előnyt szerzel és aközött, ha egy buta hiba miatt mész le. Az, hogy emiatt büntetnek, főleg versenyhelyzetben, főleg, mert ennél több időt veszítettem, ennek nincs értelme, szóval remélem, gyorsan kiigazítják.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről