Vágólapra másolva!
Lance Stroll idénybeli talán legjobb versenyhétvégéjét teljesítette a Brit Nagydíjon, ennek megfelelően egy szokatlanul felszabadult és szókimondó interjút adott a verseny utáni médianapon.

Lance Stroll igazán elégedett lehet magával a múlt hétvégi Brit Nagydíjat illetően: az időmérőn megverte csapattársát, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, sőt még a futamon is a veterán bajnok előtt tudott végezni. A fiatal kanadai a 7, míg a spanyol sztár a 8. lett, és az idényben negyedik alkalommal sikerült mindkét Aston Martinnak pontot szereznie. Ebben szerepe lehetett az esős versenyhétvégének, mert a hűvösebb időben érezhetően jobban teljesítettek az AMR24 kódjelű autók.

F1 Grand Prix of Great Britain, Lance Stroll, Aston Martin,
Lance Stroll (balra, elől) itt éppen egy napsütéses időszakban lépked Fernando Alonso előtt
Fotó: NurPhoto via AFP

Stroll ennek megfelelően felszabadult volt a nagydíjat követő médianapon, és nem rejtette véka alá, hogy bizony teli volt a gatya a legendás silverstone-i pályán, amikor hol rákezdett az eső, hol száraz pályán kellett nyomni a gázt, hogy öt percen belül ismét a vízfüggönyön keresztül kelljen száguldani. Nico Hülkenberg szerint egyenesen "halálosak" voltak a körülmények, Stroll pedig mélységesen egyetért a HAAS pilótájával.

Egyáltalán nem voltam magabiztos, nyugodtan mondhatjuk, hogy összesz*rtam magam. Amikor egy ilyen gyors pályán elkezd szakadni az eső, rettenetesen nehézzé válnak a körülmények.

 Tartani kéne a tempót, miközben csak hiszed és érzed a kanyarokat. Aztán ott vannak a vízcseppek meg a foltok a sisakrostélyon, nagyon könnyű elvéteni a határokat és elveszíteni az uralmat az autó fölött" - mondta Stroll.

"Ez volt az egyik legintenzívebb verseny a karrierem során, hasonlított kicsit az idei Kanadai Nagydíjra. Szerettem volna kicsit még ennél is jobb eredményt elérni, 

de összességében ez egy jó verseny volt, ami a változó időjárás miatt sikerülhetett volna akár sokkal rosszabbul is.

 Iszonyú nehéz volt pusztán az aszfalton tartani az autót, úgyhogy boldog vagyok, hogy sikerült pontot szereznem" - zárta mondandóját.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről