A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Förtelmes időjárást és egy balesetet hozott a Forma-1-es Belga Nagydíj harmadik szabadedzése, így a legszorgalmasabbak is csak hét körig jutottak.

Hivatalosan Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Belga Nagydíj harmadik szabadedzését, de mindezt úgy, hogy a gyakorlás érdemi része 12 percig tartott.

Nagyjából 48 perc volt az órán, amikor az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll veszítette el az uralmát az autója fölött és összetörte a bal elejét a kocsinak. A pilóta szerencsére megúszta az esetet és a kocsi sem tört ”totálkárosra”.

Lance Stroll törte össze az Aston Martint
Fotó: JOHN THYS / AFP

A pilótát elvitte az orvosi kocsi, az Aston Martin is szép lassan megérkezett a garázsba, 40 perccel a leintés előtt pedig feloldották a piros zászlós szakaszt, de az egyre esősebb körülmények között senki nem akart kihajtani. Az első 12 percben egyébként mindenki intermediate-gumikkal ment.

A folytatásban annyira leszakadt az ég, hogy a versenybírók a piros zászló mellett döntöttek, majd két és fél perccel a vége előtt engedték még ki az autókat. Akkor még Carlos Sainz és néhány pilóta élt a lehetőséggel, de ennek már nagy jelentősége nem vol.t

így ért véget a szabadedzés, aminek hivatalosan Verstappen végzett az élén, mögötte pedig Piastri, Gasly, Norris, Ocon és Leclerc volt a sorrend.

A 16.00 órakor kezdőd időmérő is minden bizonnyal esős lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!