Vágólapra másolva!
A Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez idén még látványosabban szenved Max Verstappen mellett, mint tavaly. Helmut Markóékat is aggasztja a helyzet, az osztrák istálló a Belga Nagydíjig adott haladékot a 34 éves versenyzőnek, hogy összeszedje magát.

Sergio Pérez nagyon rossz szezont fut 2024-ben, a Brit Nagydíj is kudarccal ért véget a mexikói pilóta számára. A 34 éves versenyző szerződését az idény közben meghosszabbította a Red Bull, de ezt a döntését lehet, hogy már megbánta a címvédő csapat. Az osztrák istálló 81 éves tanácsadója, Helmut Marko még bízik Pérez formajavulásában, akinek a hírek szerint Belgiumig adhattak haladékot.

Arra számítunk, hogy Sergio újra összeszedi magát. A múltban már többször sikerült kijönnie a válságból. Bármelyik másik versenyző sem nézne ki jól Max ellen. Max élete formájában van, és még mindig egyre jobb" - 

dicsérte a háromszoros világbajnokot és védte meg a mexikóit Marko.

Forma-1, F1, Brit Nagydíj, 2024, Sergio Pérez, időmérő
Sergio Pérez rengeteget hibázik idén is
Fotó: NurPhoto via AFP

A konstruktőri bajnokság szempontjából nagyon fontos lenne a címvédő Red Bullnak, hogy ne csak Verstappen szerezzen pontokat, hiszen a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is ott van az éllovas osztrák istálló nyomában. 

A motorsport.com a holland De Telegraafra hivatkozva arról számolt be, hogy Horner és Pérez Silverstone előtt hosszasan elbeszélgetett egymással, amelynek során a pilótának elmondták, hogy a nyári szünet előtt jobban kell teljesítenie ahhoz, hogy megőrizhesse a helyét.

Közben olyan hírek is megjelentek, miszerint az RB-nél jól teljesítő Juki Cunodának is lehet esélye arra, hogy a jövőben Verstappen csapattársa legyen Pérez helyett.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva, július 19. és 21. között a Magyar Nagydíjjal folytatódik. Tizenkét versenyhétvége után a 255 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 171 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 146 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 124, Sergio Pérez 118, George Russell 111, Lewis Hamilton pedig 110 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 373 ponttal vezet, 71 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 78-cal a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről