A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, Charles Leclerc újabb gyenge futamon van túl, a monacói versenyző az F1-es Brit Nagydíjon is csak többnyire szenvedett. A 26 éves sztár a silverstone-i verseny után hangot is adott csalódottságának.

A Ferrari versenyzője a Monacói Nagydíjon, hazai közönség előtt aratott történelmi sikere óta szenved, és Silverstone-ban sem alakultak jól számára az események. Leclerc csak a 11. helyről rajtolhatott, majd a verseny első harmadában a hetedik volt, azonban kisebb zápor zúdult a pályára. Bár tapadás alig volt, néhány pilótán kifogtak a csúszós körülmények, a legtöbben viszont nem érezték úgy, hogy elég rossz a helyzet az inter gumik használatához. A Ferrari a 19. körben azonban kihívta kerékcserére a monacóit, aki le is maradt, majd a második, komolyabb eső miatt újra ki kellett jönnie a bokszba, mert a korábbi keverék túlságosan kopott volt.

F1 Grand Prix of Great Britain
Charles Leclerc szenvedett az F1-es Brit Nagydíjon
Fotó: NurPhoto via AFP

Charles Leclerc csalódott és dühös

"Egyértelműen téves volt. Vissza fogom nézni, de nyilván a döntést a csapattól kapott üzenetekből és az autóban szerzett információk alapján hoztuk meg, akkor úgy éreztem, hogy ez a helyes. A tizenötös kanyarban eléggé esett, akkor mondták, hogy jöjjek be abban a körben, mert nagyon durva eső lesz és próbáltam vizsgálni én is" - mondta a futamot a 14. helyen záró, pont nélkül maradó Leclerc.

"Azonban az eső nyolc-kilenc körrel később jött. Onnantól kezdve gyakorlatilag vége volt a versenyünknek. 

Nagyon frusztráló, újabb felejthető hétvége és ez már kezd sok lenni. Nagyon nehéz most. Nem tudom szavakkal elmagyarázni, de ez a négy verseny rosszabb volt, mint egy rémálom. 

Remélem, hamarosan visszajövünk" - dühöngött a monacói pilóta.

A 2024-es Forma-1-es szezon július 19. és 21. között a Magyar Nagydíjjal folytatódik. Tizenkét versenyhétvége után a 255 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 171 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 146 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 124, Sergio Pérez 118, George Russell 111, Lewis Hamilton pedig 110 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 373 ponttal vezet, 71 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 78-cal a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!