Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég aláírt egy dokumentumot, amelynek értelmében kitölti 2026-ig szóló szerződését a csapattal. Mindez nagy eséllyel azt jelenti, hogy a Mercedesszel korábban hírbe hozott Max Verstappen is maradni fog a címvédőnél.

Max Verstappent már többször is hírbe hozták a Mercedesszel, főként azt követően, miután kiderült, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál folytatja karrierjét. A Red Bull háromszoros világbajnokának a jelenlegi szerződése 2028-ig érvényes az osztrák istállóval, ám van benne egy záradék, melynek értelmében szabadon távozhat, amennyiben Helmut Marko is elhagyja a csapatot.

F1 Grand Prix of Miami - Practice & Sprint Qualifying
Max Verstappent 2028-ig köti szerződés a Red Bullhoz 
Fotó: Getty Images via AFP

A 81 éves szakember esetleges távozásáról is felröppentek korábban hírek, ám a motorsport.com helyszíni információi szerint Marko az F1-es Magyar Nagydíj idején aláírt egy dokumentumot, amellyel garanciát vállalt rá, hogy kitölti a 2026 végéig érvényes szerződését a Red Bullnál. 

Marko döntése egyúttal azt is jelenti, hogy Verstappen szinte biztosan nem vált csapatot 2026-ig, 

amennyiben a Red Bull továbbra is jól teljesít, ugyanis teljesítményzáradékok is szerepelnek a holland sztár szerződésében.

A Mercedes egyelőre szinte biztosan lemarad Verstappenről, a szezon végén távozó Hamilton helyét pedig jó eséllyel a Forma-2-ben versenyző Andrea Kimi Antonelli foglalhatja el, bár Carlos Sainz neve is ott van a jelöltek között.

A 39. F1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama 15 órakor rajtol a Hungaroringen, amelyen fontos változást jelentett be az FIA Cunoda Júki szombati balesete miatt. Az élről a McLaren két versenyzője, Lando Norris és Oscar Piastri indulhat, míg Max Verstappen a harmadik pozíciót szerezte meg.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!