Vágólapra másolva!
Július elején jelentette be a Haas csapata, hogy több évre szóló szerződést kötött a brit Oliver Bearmannel. A még mindig csak 19 éves brit pilóta mögött sűrű hónapok állnak.

Négy hónappal ezelőtt kezdődött a csoda az akkor még csak 18 éves Bearmannak, aki Carlos Sainz vakbélműtétje miatt a Ferrari beugrós pilótája lett Jeddahban. Az ifjú titán a versenyek történetének harmadik legfiatalabb pilótája lett, ráadásul hibátlan vezetéssel a 11. helyről indulva végül a hetedik helyen ért célba. 

Ez a teljesítmény győzhette meg a Haas illetékeseit is, hogy lecsapjanak a Formula-2-ben vitézkedő Bearmanra, és aki ezzel 2025-ben még mindig csak 19/20 évesen ülhet be egy F1-es autó volánja mögé.

A java csak most jön

A brit versenyző elmondta, hogy: 

Úgy gondolom, hogy Szaúd-Arábiában megmutattam, mire vagyok képes, és azt is, hogy az újoncok és azok, akiknek nincs akkora tapasztalatuk, nincsenek olyan messze a mezőnytől".

Bearman azt is hozzátette: "Úgy érzem, hogy jó munkát tudok végezni a szabad edzéseken, de mondjuk azt, hogy boldog vagyok amiatt, ami Jeddahban történt, mert szerintem nagyon sokat hozzátett ahhoz, ahol most vagyok a karrieremben."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről