Vágólapra másolva!
Carlos Sainz reagált a Ferrari teljesítménymérnökének, Jock Clearnek a szavaira.

A jelenleg a Forma-1-es Azeri Nagydíj folytatására készülő Carlos Sainz az idény végén távozik a Ferraritól, és a Williams F1-es csapatához igazol. A spanyol pilóta rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a szezonban, hiszen az eddigi 15 futamából 14 alkalommal is a legjobb hat között zárt. Ugyanakkor a 2022-ben bevezetett szabályváltozások óta ő is küszködik az autók pattogásával, amely ugyan a kezdeti nehézségek után enyhült, ám a Ferrarinál az elmúlt hetekben ismét jobban megjelent. Sainz ezek után nehezen fogadta a saját csapatának teljesítménymérnöke, Jock Clear állításait, miszerint a jelen pilótáinak ugyanúgy csendben kéne tűrniük és megszokniuk az autók pattogását, ahogyan az 1990-es években tették az akkori Forma-1-es versenyzők.

Carlos Sainz, Ferrari
A Ferraritól télen a Williamshez igazoló Carlos Sainz kikérte magát a teljesítménymérnök szavait
Fotó: JOHN THYS / AFP

Carlos Sainz reagált a Ferrari teljesítménymérnökének kritikáira

„Megkérek mindenkit, aki azt mondja, hogy túl sokat panaszkodunk, hogy vezessen olyan autót, amelyik ilyen sebességnél pattog. 300 km/h-val kanyarodunk, miközben az autó pattog, és az emberek mégis azt mondják, hogy túl sokat panaszkodunk. 

Próbáljanak ki egy 2022-es autót és majd meglátjuk, milyen érzéssel szállnak ki az autóból. Aki még nem vezetett ilyen autót, annak nem lehet erről véleménye” 

jelentette ki határozottan Carlos Sainz.

Carlos Sainz az idény kétharmadánál az egyéni pontverseny ötödik helyén, 184 ponttal áll. A bakui versenyhétvége pénteki napján az első szabadedzésen az ötödik, a második gyakorláson a negyedik pozícióban végzett a Ferrari spanyol pilótája. Az F1-es Azeri Nagydíj hétvégéje szombaton, magyar idő szerint 10:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 14 órától az időmérőt rendezik meg, míg az 51 körös futamra vasárnap 13 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!