Vágólapra másolva!
Néhány hónapja még a neve sem merült fel a Forma-1-es ülés kapcsán, most egyre több esély mutatkozik arra, hogy jövőre bemutatkozhat a száguldó cirkuszban az Alonso menedzsmentjéhez tartozó brazil Gabriel Bortoleto.

Gabriel Bortoleto - aki 2023-ban megnyerte az FIA F3-as bajnoki címet - biztató F2-es kampányt tudhat maga mögött, ahol két futamgyőzelmet aratott, és jelenleg a második helyen áll a tabellán. 

Formula 2 Round In Great Britain, Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto megkapja az esélyt az F1-ben? 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Gabriel Bortoleto esélyei egyre jobbak az F1-re

Mindössze 10,5 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Isack Hadjar mögött, a bakui, katari és Abu-Dzabi-i versenyek előtt.

Bortoleto neve először néhány hete merült fel a Sauber opciójaként, akkor, amikor úgy tűnt, hogy a jelenlegi versenyző Valtteri Bottas a favorit a következő szezonra - írja a Motorsport.

Bortoleto Monzában aratott lenyűgöző F2-es futamgyőzelmét követően azonban a források szerint a csapat vezetősége az elmúlt napokban komolyabban fontolóra vette, hogy a fiatal versenyző Nico Hülkenberg csapattársa legyen.

Az Audi új technikai igazgatója és vezérigazgatója, Mattia Binotto nemrég azt mondta, hogy az alakulatnak mérlegelnie kell, hogy egy tapasztalt pilótát ültessenek-e Hülkenberg mellé, vagy inkább egy fiatal versenyzőt válasszanak.

„Ez mindenképpen olyasmi, amit mérlegelnünk kell: a tapasztalatot vagy valami mást választunk? Ez egy olyan projekt, amely hosszú távú célt tűz ki maga elé, így a kérdés az, hogy mi a legjobb számunkra mostantól a végső célig? Inkább az, hogy rövid távú tapasztalatokat szerezzünk, majd áttérjünk valami másra?”. 

Döntenünk kell, és ma azt hiszem, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy válaszoljunk. Természetesen minden potenciális versenyzőt figyelünk. Minden bizonnyal értékeljük, hogy mik az előnyök és a hátrányok a legjobb kompromisszum érdekében.”

Bortoleto megszerzéséhez az kellene, hogy Sauber megegyezzen a McLarennel, hogy vagy elengedjék, vagy kölcsönadják, mivel a fiatal versenyzői programjuk része.

A Motorsport.com forrásai szerint 

a McLaren már jelezte, hogy nem áll Bortoleto útjába, ha esélye van arra, hogy máshol kapjon F1-es ülést, de ezt a csapat nem erősítette meg. A Bortoleto iránti érdeklődés rossz hírnek tűnik Bottas számára, aki új szerződést szeretne kapni a Saubertől a jövő évre.

Amennyiben Bortoleto kapja meg a Sauber-ülést, akkor ő lenne a harmadik teljesen újonc versenyző, aki jövőre a Forma-1-be lép - Andrea Kimi Antonelli a Mercedesnél és Jack Doohan az Alpine-nál mutatkozhat be. Oliver Bearman szintén 2025-ös versenyzői ülést kapott a Haasnál, de a fiatal brit már versenyzett egy nagydíjon, Carlos Sainz beugrójaként Szaúd-Arábiában, és a hétvégén Azerbajdzsánban versenyez az eltiltott Kevin Magnussen helyett.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!