Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es sztárjának, Max Verstappennek az édesapja, Jos Verstappen is kiakadt a káromkodás miatti büntetésen. A pilóta apja szerint „a lehető legnevetségesebb dolog” közmunkára ítélni valakit, aki az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján káromkodik.

Kicsivel több mint egy hete szabták ki Max Verstappenre a versenyfelügyelők a közmunkát, miután a Szingapúri Nagydíj előtti sajtótájékoztatóján „elb***ottnak” nevezte Bakuban látott autóját. 

Formula 1 Qatar Grand Prix 2023, Max Verstappen, Jos Verstappen
Jos Verstappen megvédte a fiát 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto

Jos Verstappen kiakadt az FIA-ra

Érdekesség, hogy korábban hasonló esetek miatt kiosztottak, Toto Wolff és Frederic Vasseur például tavaly Las Vegasban csak figyelmeztetést kaptak ugyanezért.

A háromszoros világbajnok ezután a sajtótájékoztatókon szándékosan rövid válaszokat adva tiltakozott, majd a sajtótermen kívül rendesen nyilatkozott a riportereknek. A botrány nem akar csitulni, Jos Verstappen a büntetést a „lehető legnevetségesebb dolognak” nevezte a Motorsport beszámolója szerint.

„Szerintem ez a legnevetségesebb dolog. De ezt látjuk a raliban is” — mondta a háromszoros világbajnok apja, Jos Verstappen utalva arra, hogy a WRC-ben versenyző Sebastien Ogiert 30 ezer eurós pénzbírsággal sújtották,

 amiért a hónap elején csúnya szavakkal kritizálta a versenyszervezőket az Akropolisz Ralin - írja az F1vilag.

„Nem hiszem, hogy az FIA túl jó munkát végez” – tette hozzá Jos Verstappen Belgiumban, majd egy ironikus mosollyal hozzátette: „De erről nem mondok túl sokat!”

Az FIA elnöke, Mohamed bin Szulajm még a nyáron tett közzé egy Instagram-posztot arról, hogy a Nemzetközi Sportkódex szövegét módosíttatni kívánja, miután „közelmúltbeli nyomozások rámutattak, közvetlen kapcsolat van a versenyzők és csapattagok negatív megszólalásai és a tisztviselőink felé irányuló gyűlölködő posztok között.”

Ezután pár héttel bin Szulajm a Motorsport.comnak árulta el egy exkluzív interjúban, hogy szeretné, ha a pilóták jobban figyelnének az általuk használt szavakra: „Felelősségteljesnek kell lennünk."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!