Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája, George Russell elismerően beszélt Andrea Kimi Antonelliről, aki 2025-től a csapattársa lesz. A német istálló brit versenyzője szerint a Lewis Hamilton helyére érkező tinédzser jövőre nagyon meg fogja szorongatni őt a Forma-1-ben.

Augusztusban biztossá vált, hogy a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utódja a 18 éves Andrea Kimi Antonelli lesz a Mercedesnél. A fiatal tehetség George Russell csapattársaként debütálhat majd a száguldó cikruszban, a brit pilóta pedig elmondta, szerinte mire lehet képes jövőre az ifjú versenyző a Forma-1-ben.

"Mindig is úgy gondoltam, hogy a tapasztalatokkal sokat nyersz, ami a versenyhétvégéket, a gumikat és a csapatot illeti. De nem hiszem, hogy ma nyers tempóban gyorsabb lennék, mint 17 éves koromban. 

Vagy megvan a sebességed, vagy nincs, és Kimi abszolút rendelkezik a sebességgel, ezt minden kategóriában bizonyította" - 

mondta Russell Antonelliről, akinek azért még bőven van mit tanulnia, ugyanis az Olasz Nagydíj első szabadedzésén a gumifalba csapta a Mercedest.

Mercedes, F1, Andrea Kimi Antonelli
Andrea Kimi Antonelli lesz 2025-től George Russell csapattársa a Mercedesnél
Fotó: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto

"Azt hiszem, a Forma-1-ben minden egyes versenyző a rajtrácson az első néhány szezonjában nagyon látványos hibákat követett el. 

De Kimi kivételesen gyors, és nincs kétségem afelől, hogy jövőre nagyon meg fog szorongatni engem. 

Már nagyon várom, hogy lássam, mire leszünk képesek együtt a jövő évtől kezdve" - tette hozzá Russell.

Ami az eddigi tizenhat versenyhétvégét illeti, a 303 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 241 pontos Lando Norris és a 217 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 197 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 164, Sergio Pérez 143, George Russell pedig 128 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a Red Bull 446 ponttal vezet, 8 ponttal megelőzve a második McLarent, 39-cel a harmadik Ferrarit és 154-gyel a negyedik Mercedest.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!