Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatától távozó Adrian Newey a következő szezontól az Aston Martin istállóját erősíti majd. A 65 éves sztártervező egy interjúban felidézte a 2021-es idényt, amikor őrületes harcot vívott egymással Lewis Hamilton és Max Verstappen a világbajnoki címért.

2006-os csatlakozása óta Adrian Newey 13 világbajnoki címhez - hat konstruktőri és hét versenyzői győzelemhez - segítette a Red Bullt, majd idén döntött úgy, hogy távozik az F1-es sztárcsapattól. Az Aston Martinhoz igazoló 65 éves szakember egy interjúban a 2021-es szezonról beszélt, amely során kőkemény harc, már-már háború zajott Lewis Hamilton és Max Verstappen között. Ebben az idényben a fordulópontot a két versenyző silverstone-i ütközése jelentette, ezért pedig Newey nagyon haragudott a hétszeres világbajnok brit pilótára.

"Silverstone után Lewis és Max között nagyon intenzív lett a helyzet, szerintem Maxból nagyon erős érzéseket váltott ki az a baleset. 

Akkoriban roppant dühös voltam Lewisra, mert úgy éreztem, hogy szándékos, eltervezett szabálytalanságot követett el. 

Most visszatekintve úgy gondolom, hogy az egész körben addig a kanyarig tartó kerék a kerék elleni csatában Lewis bevállalt egy lehetőséget, amiről azt hitte, hogy ott van, rosszul ítélte meg, és történt, ami történt" - mondta Newey, aki azóta átértékelte az ominózus balesetet.

F1 Grand Prix of Great Britain
Adrian Newey borzasztóan dühös volt Lewis Hamiltonra a 2021-es szezonban
Fotó: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

A 65 éves sztártervező az interjújában a brit sajtót is bírálta, amely a véleménye szerint túlzottan kemény a nem brit versenyzőkkel, így Max Verstappennel, illetve korábban Sebastian Vettellel szemben is.

"Nem vagyok benne biztos, hogy az emberek kívülről teljesen elismerik és megértik Maxot, ahogyan Sebastiannal sem tették. 

Mindketten egyfajta démonizálást szenvednek el, ami szerintem nagyon igazságtalan. 

Talán ez egy kicsit a brit sajtó miatt is van, hogy őszinte legyek, a Sky befolyása világszerte hatalmas, mindenfelé nézik őket, de a közvetítésük eléggé nacionalista, és merem állítani, hogy ennek meglehet a hatása" - idézte a formula.hu Newey szavait.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!