A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Aggódik az Európai Központi Bank

Vágólapra másolva!
Az Európai Központi Bank (ECB) arra figyelmeztet, hogy a legtöbb uniós országot a túlköltekezés fenyegeti, és félő, hogy nem felelnek majd meg az uniós költségvetési szabályoknak. A jegybank havi jelentése szerint komoly aggályokat jelentenek az eurózóna országaiból érkező adatok.
Vágólapra másolva!

Az ECB szerint a legtöbb tagország nem tudja majd teljesíteni az idei évre tervezett költségvetési számokat, több országban sokkal nagyobb lesz a hiány a vártnál. Németországot és Franciaországot már többször elmarasztalták, és az ECB szerint nagyon valószínű, hogy három egymást követő évben 3 százaléknál nagyobb lesz a GDP-arányos költségvetési hiány a két országban. A mostani ECB jelentés azonban először jósol hasonlót más uniós országoknál is.

Magasan a küszöb fölött a német hiány/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030829magasan.html

A jegybank szerint ez elsősorban a gyenge gazdasági növekedésnek, és az olasz, illetve német recessziónak köszönhető. Jean-Claude Trichet újonnan megválasztott jegybankelnöknek rögtön ezzel a problémával kell szembesülnie, írta a BBC News. A bizottság Trichet-ét ké órán keresztül faggatta monetáris elképzeléseiről, mielőtt szavaztak volna jegybankelnöki kinevezéséről. A 26 fős bizottságból ketten nemmel szavaztak, négyen pedig tartózkodtak. Amikor Trichet-ét Franciaországról kérdezték, a fiskális szigor mellett érvelt. Jean-Claude Trichet várhatóan november 1-én veszi át a posztot Wim Duisenbergtől.

Szerdán Wim Duisenberg arra figyelmeztetett, hogy a költségvetési hiánnyal kapcsolatos uniós szabályozások megsértése komolyan károsíthatja az eurózóna növekedését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!