A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hihetetlen, miért kapott hatalmas pénzbírságot egy magyar pár

Vágólapra másolva!
Az Angliában élő magyar házaspár elmondása szerint a házuk előtti területet évek óta tele van szeméttel, az emberek a hulladékot a kukák mellé dobták, amik vonzották a patkányokat, macskákat és sirályokat, egészen addig, míg azt ők össze nem gyűjtötték.
Vágólapra másolva!

A hatóságok 1200 font (nagyjából 570 ezer forint) pénzbírságot szabott ki párra, miután feltakarították saját, szeméttel teli utcájukat. Mike Veronika (41) és Pintér Zoltán (46) a Staffordshire-i Stoke-on-Trent-ben élnek és a Daily Starnak nyilatkozva azt mondták, hogy „csak az utcájukat akarták megtisztítani”. A házaspár elmondása szerint a házuk melletti területet évek óta tele volt szeméttel – az emberek a hulladékot a kukák mellé dobták, amik vonzotta az állatokat.

Ám miután úgy döntöttek, hogy az otthonukon kívüli „gusztustalan” szemetet egy, a nevükkel ellátott konténerbe rakják, megdöbbenve tapasztalták, hogy négy számjegyű bírságot szabott ki rájuk a városháza.

Zoltán elmondta, hogy véletlenül az ő neve szerepelt a konténeren, de köszönetnyilvánítás helyett egy héttel később büntetést kapott (600 fontnyit, nagyjából 280 ezer) az illegális szemétlerakásért, ahogyan Veronika is, (szintén 600 fontnyi büntetést) annak ellenére, hogy az ő neve egyáltalán nem szerepelt a konténeren.

image

A házaspár több szomszédjuk által aláírt levelet is küldött a tanácsnak, amelyben kijelentették, hogy a szerelőként dolgozó Zoltán és a párja, Veronika nem az utcára tetté ki a szemetet, ezért kérték, hogy gondolják át büntetést.

A tanács azonban nem törölte az összesen 1200 font bírságot, amelyet a házaspár továbbra is havonta törlesztve fizet, így az ügyet megoldottnak tekintik. Zoltán és Veronika, akik létrehoztak egy GoFundMe oldalt ízért, hogy támogathassák őket a bírság kifizetésében, azt mondták, soha többé nem takarítják ki az utcájukat, akkor sem, ha tele lesz patkánnyal.

Veronika azt mondta: 

„Csak az utcánkat akartuk megtisztítani, és ez a köszönet a képviselő testülettől. Először nagyon dühös voltam, és sírtam."

Amjid Wazir OBE tanácsos, a kabinet városbüszkeségért, végrehajtásért és fenntarthatóságért felelős tagja a következőket tanácsolta: 

„Ezt az ügyet megoldottnak tekintik, és minden felelősséget hárítanak. Emlékeztetjük a lakosokat és a vállalkozásokat, hogy a hulladék illegális lerakása szabálysértés, és minden elkövetőt fix büntetéssel kell sújtani."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!