Fontos szakaszához ért egy jelentős egészségügyi fejlesztés

Fotó: Magyar Építők/Épkar Zrt.
Vágólapra másolva!
Elérte szerkezetkész állapotát az SE Városmajor utcai Szív és Érgyógyászati Klinika Új Képalkotó Központja, amit ünnepélyes bokrétaavatóval tettek emlékezetessé a kivitelezők.
Vágólapra másolva!

A Plant-Atelier Péter Kis tervei szerint, az Épkar Zrt. kivitelezésében épülő klinika átfogó fejlesztése a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb aktuális beruházása.

Az új képalkotó központ mára elérte a szerkezetkész állapotot, amit ünnepélyes bokrétaavatóval tettek emlékezetessé a beruházó, a tervező és a kivitelező munkatársai

 – derül ki az Épkar Facebook-bejegyzéséből.

Hétszintes épület készül raszteresen tagolt homlokzattal, változatos tetősíkokkal és nagyméretű intenzív zöldtetővel, amely a Klinika diagnosztikai kapacitásának növelése mellett a csúcsdiagnosztikai oktatást is lehetővé teszi majd.

A formálódó épületről videót is közzétett a kivitelező, amely ide kattintva nézhető meg. 

Ambuláns és intervenciós szinteken kívül új oktatószint és mélygarázs is épül a több mint 4400 m2-es épületben, amelyet a Városmajor utca 68. alatti kórháztömbbel egy acélszerkezetű üveghíd köti majd össze - teszi hozzá a Magyar Építők cikke.

Az SE Városmajor utcai Szív és Érgyógyászati Klinika Új Képalkotó Központjának látványterve
Fotó: Magyar Építők/Épkar Zrt.

Az Origo arról is beszámolt, hogy átadás előtt áll az ország legnagyobb kórházfejlesztése. Fejér vármegye egyik legfontosabb beruházása, a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma által Székesfehérváron kivitelezett Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének kivitelezése lassan a végéhez közeledik. 

Az összesen több mint 6100 négyzetméteres belgyógyászati közpon "L" épületében mára helyükre kerültek a belső nyílászárók, készen vannak az elektromos és gépészeti szerelvényezések, a bútorbeépítések, valamint a helyiségek festése is véget ért. 

Elkészültek a liftek és az elhelyezés utáni szükséges szakipari munkálatok is. Véget értek az előtető lakatos szerkezeti munkálatai a külső homlokzaton és térkő fedi az „L” épület főbejárata előtti parkolót és a 40 fős parkolót is.

A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt fogják kezelni a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is.

Az épület paraméterei a következőkben foglalhatók össze:

  • az épület hasznos alapterülete: 6113,5 négyzetméter lesz,
  • 64 kórtermet alakítanak ki benne, 112 ággyal,
  • a szobák 25 százaléka egyágyas lesz, 75 százaléka pedig kétágyas,
  • a természetes fény pedig 149 darab ablakon és 218 négyzetméteres üvegfal felületen keresztül jut majd be a helyiségekbe.

A három és félszintes kórházi tömb építése az utolsó fázisába lépett, és határidőre elkészülhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!