A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Dömötör Csaba: A néppárti-baloldali többség jó nagy erővel rúgta fel az Európai Parlament szabályait

ursula, weber
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Alighogy elkezdődött a ciklus, a néppárti-baloldali többség jó nagy erővel rúgta fel az Európai Parlament szabályait a vezetői tisztségek ügyében, hogy a patrióta politikusok ne kaphassanak tisztséget - erről beszélt Dömötör Csaba a Facebookra feltöltött legújabb videójában.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, hogy nemcsak az Európai Parlamentben, de a magyar országgyűlésben is szokás, hogy a parlamenti pártok a vezető tisztségeket a választási eredményeknek megfelelően osztják el, és ez benne van az eljárási szabályzatban is.

Ezt sikerült most felrúgni, mégpedig úgy, hogy az Európai Néppárt mondhatni szokásos módon összeállt a baloldallal.

Az államtitkár elmondta, hogy a cél az volt, hogy az emberek akaratát, tehát a békét képviselő patrióták ne kaphassanak tisztségeket.

Ebben a műveletben Magyar Péter pártja is aktívan részt vett, kaptak is olyan bizottsági vezető helyet, amelyet arányossági alapon más kapott volna.

Miközben a kormánypártnak idehaza kétharmados többsége van a parlamentben, az ellenzék számos képviselője kapott vezető pozíciót. Sokkal többet kapnak, mint amit egyébként a törvény előírna.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy képzelje el mindenki, mekkora cirkuszt csinált volna a baloldal, ha itthon elvették volna ezeket a helyeiket. 

Ahogyan arról az Origo is beszámolt egyébként, Magyar Péter a Facebook-oldalán dicsekedett arról, hogy háborúpárti, magyarellenes Ursula von der Leyennek hízelgett. A botrányt botrányra halmozó von der Leyen a második ciklusát kezdte meg az Európai Bizottság elnöki posztján. A vitában von der Leyen és Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője is Magyarországot támadta. 

magyarpéter
Magyar Péter és pártja beült az Európai Parlamentbe
Fotó: Facebook

Azt is megírtuk, hogy 

A Patrióták Európáért frakció a harmadik legerősebb az Európai Parlamentben, és az európai polgároknak a választáson kinyilvánított akaratát képviseljük, a békepárti politikát és a gyökeres brüsszeli fordulatot. De büntetésképpen az EP szakbizottságainak tagjait is úgy választották meg, hogy a Patrióták Európáért frakció jelöltjeit leszavazták

 – fogalmazott Deutsch Tamás a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!