A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Gál Kinga: Az Európai Parlamentben csak a háborúpártiak kerülhetnek pozícióba

gálkinga
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlamentben (EP) csak a háborúpártiak kerülhetnek pozícióba - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke Brüsszelben kedden.
Vágólapra másolva!

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a fősodratú balliberális pártok az Európai Néppárt vezetésével szégyenteljes politikai paktumot kötöttek annak megakadályozására, hogy a Patrióták Európáért frakció megkapja az Európai Parlament szabályai szerint neki járó bizottsági pozíciókat - mondta a politikus.

Azzal összefüggésben, hogy az Európai Parlament szakbizottságai kedden választják meg elnökeiket és a négy-négy alelnököt, Gál Kinga hangsúlyozta: a fősodratú pártok megszegik az EP szabályait, szembemennek a jogállamisággal, a demokráciával és semmibe veszik európai választók millióinak akaratát.

A Patrióták Európáért frakció nem fogadja el a szégyenteljes paktumot, és minden rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőséget igénybe fog venni jogainak érvényesítésére - hangsúlyozta a fideszes politikus.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!