Füst miatt kényszerleszállást hajtott végre Budapesten egy Wizz Air gép

Vágólapra másolva!
Vasárnap kora reggel egy Craiova és London-Luton között közlekedő Wizz Air járat megszakította útját Budapesten, mert füst jelent meg a fedélzeten. A személyzet két tagja rosszullétre panaszkodott.
Vágólapra másolva!

A repülőgép, egy Airbus A320-as, hajnali indulás után már Magyarország légterében repült, amikor a pilóták úgy döntöttek, hogy megszakítják az utat. 

A füst a légkondicionáló rendszeren keresztül jutott be az utastérbe,

ezért a gép Kecskemét környékén fordult vissza, és 6:11-kor biztonságosan leszállt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A járaton 180 utas és 6 fős személyzet tartózkodott. 

Az utasokat a tranzitba kísérték, ahol a repülőtér munkatársai vizet osztottak nekik. A repülőgép és a személyzet cseréje után a járat 9:51-kor folytatta útját Londonba - számolt be róla az Airportal.

Az érintett 12,5 éves repülőgép a Wizz Air flottájának egyik legöregebb tagja.

wizzair
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Ferihegyen júniusban is. A British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító Ferihegyen, mert meghalt egy utas a repülőn.

Tegnap írtunk arról is, hogy a reptéren hagyott egy 14 éves fiút a Wizz Air, erre később a légitársaság is reagált. Szintén nem rég történt, hogy nagyon közel repült egy drón egy Wizz Air géphez.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!